2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Pénzügyi segítséget kínáló vállalkozás bukott le

Fogyasztói csoportot szervező vállalkozást buktatott le a Panaszkönyv stábja. A cég úgynevezett havi előtörlesztés ellenében ígért gyors pénzügyi segítséget az ügyfeleinek, de kölcsönt szinte senkinek nem adott.

A fogyasztóvédelemről szóló törvény 2014 januárjáig tiltja a gazdasági társaságoknak új, úgynevezett fogyasztói csoportok létrehozását. Panaszkönyv című műsorunk mégis lebuktatott már több olyan vállalkozást, amelyek gyors pénzügyi segítséget kínálnak. A „kölcsön” feltétele az általában 50 000 Ft-os alapdíjon felül a havi előtörlesztés is. Sokszor csak a szerződéskötés után derül ki, hogy a kért összeghez csak évek múlva, sorsoláson juthatnak hozzá a csoportok tagjai. Olyan információnk nincs, hogy bárkinek is utaltak volna az érintett cégek akár egy forintot is. A fogyasztói csoportot szervező társaságokat általában már a kifizetések előtt megszüntetik. Egy férfi 100 ezer Ft-ot fizetett be, hogy félmillióhoz juthasson. „Decemberben, mivel utaztam Amerikába, befizettem három részletet, hogy január végéig tiszta legyek. Február 8-án értem haza. Februárban megint nem kaptam meg a pénzt. Még egyet, még egy részletet befizettem februárban, körülbelül 9500 forintot, és márciusban sem kaptam meg a pénzt. Ettől kezdve leálltam” – mondta az egyik sértett. Nem sokkal később már hiába kereste a vállalkozást a megadott címén.

Azóta a vállalkozás bejelentett székhelye is megszűnt, a székhelyszolgáltató iroda – a problémás ügyek miatt – felbontotta a szerződést. Több károsult ugyanis rajtuk kereste a pénzt. A fogyasztói csoportot szervező cég vezetője elérhetetlenné vált. „A cégvezetővel sosem találkoztam, és soha nem is beszéltem telefonon. Nem jártam sikerrel a kapcsolatfelvételkor sem, csak a titkárnőjével tudtam beszélni, ő vette át a küldeményeket is, amiket továbbítottunk” – mondta egy irodai ügyintéző.

A kft.-vel szemben pertársaságot hoztak létre a károsultak, az ügyben pedig – meg nem erősített információink szerint – csalás gyanújával nyomoz a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!