2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 11:00

Belföld

Pénteken érkezik Ferenc pápa - érdemes lesz a HírTV-t nézni

Pénteken érkezik Budapestre Ferenc pápa. A látogatás alatt szakaszosan és időszakosan lezárásokra lehet számítani a fővárosban. A pápa háromnapos tartózkodása alatt minden fontosabb eseményt élőben közvetítünk a HírTV-n.

  • Pénteken érkezik Ferenc pápa - érdemes lesz a HírTV-t nézni

Ferenc pápa a világon a legjobban védett öt személy között szerepel. Ezért ilyen helyzetekben bevett szokás, hogy több lehetséges útvonalat is megjelölnek, lezárnak és majd csak az utolsó pillanatban döntik el, hogy melyik úton közlekedik végül a pápa.

Ferenc pápa biztonságát több, mint 1000 ember biztosítja. 

Ilyenkor még a csatornafedeleket is lehegesztik. A pápa gépe pénteken fél 10 körül fog landolni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és majd csak ezután kezdődnek a komolyabb lezárások a fővárosban.

A pápalátogatásról rendkívüli műsorfolyamban számol be a HírTV, a vizit ideje alatt élő közvetítésekkel és studióbeszélgetésekkel jelentkezünk.

Erről és a pápalátogatás programjáról IDE KATTINTVA is tájékozódhat.

Ferenc pápa a béke pártján: 

Korábban a béke emberének nevezte Ferenc pápát - miként a magyarokat is - Novák Katalin köztársasági elnök egy interjúban. Az államfő azt mondta, a koronavírus-járvány és az azt követő háború elvette az emberektől a békés élet illúzióját, és így elhalványult a remény. Abban bízik - folytatta -, hogy a béke üzenetén keresztül ezt a reményt hozza vissza Ferenc pápa.

A katolikus egyházfő pénteki programja:

10.00: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Hivatalos fogadtatás (nem nyilvános esemény)

11.00: Ünnepélyes fogadtatás a Sándor-palota előtti téren

11.30: Udvariassági látogatás a köztársasági elnöknél a Sándor-palotában (nem nyilvános esemény)

11:55: Találkozás a miniszterelnökkel a Kármelita Kolostorban (nem nyilvános esemény)

12.20: Találkozás az állami hatóságok, társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőivel a Kármelita Kolostor épületében

17.00: Szent István-bazilika. Találkozás a püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal

A katolikus egyházfő szombati programja:

08.45: Magánlátogatás a Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonban (nem nyilvános esemény)

10.15: Árpád-házi Szent Erzsébet-templom. Találkozás szegényekkel és menekültekkel Az eseményt a Rózsák terén felállított kivetítőkön korlátozott létszámban lehet majd követni. A térre a belépést biztonsági átvilágítás előzi meg. A közös ráhangolódás 9.00 órakor kezdődik

16.30: Papp László Budapest Sportaréna. Találkozás a fiatalokkal

18.00: Apostoli Nunciatúra. Magántalálkozó a Jézus Társasága tagjaival (nem nyilvános esemény)

A katolikus egyházfő vasárnapi programja:

09.30: Kossuth tér, Szentmise, Regina Caeli imádság.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!