2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Rendkívüli műsorfolyam: minden egy helyen Ferenc pápa látogatásáról a HírTV-n

Összesen 1200 műsorperc, 70 kolléga és 8 helyszín. Több mint 20 órás műsorfolyammal készül a HírTV a pápalátogatás idejére, ugyanis Őszentsége magyarországi tartózkodásáról és az összes ezzel kapcsolatos eseményről élőben közvetít a csatorna.

  • Rendkívüli műsorfolyam: minden egy helyen Ferenc pápa látogatásáról a HírTV-n

Azonban ez még nem minden. A bejelentkezéseket követően a HírTV stúdiójában a szakértők különböző érdekességeket vagy éppen rég elfeledett történeteket elevenítenek fel a pápáról.

Azt szeretnénk elérni, hogy személyes élménnyé tegyük minden HírTV-néző számára azt a fantasztikus élményt, amit nekünk jelent a pápa látogatása. Nagyon sokan nem fognak tudni elutazni, nem fognak beférni a helyszínekre, nekik próbáljuk meg ezt az élményt átadni, azt a karizmát, amelyet tulajdonképpen hoz magával a Szentatya

fogalmazott Velkovics Vilmos, a HírTV főszerkesztője.

A műsorfolyam péntek reggel indul, amikor a csatorna közvetíti, amint felszáll a Szentatya gépe, majd a budapesti irányítótoronyból követik az útját, és a nézők azt is nyomon követhetik, amint Ferenc pápa gépe landol a Liszt Ferenc-repülőtéren.

Készen állunk a rendezvény lebonyolítására

- jelentette be kedden a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. Kovács Zoltán elmondta: a helyszínválasztásban, a programokban és azok belső tartalmában ahhoz igazodtak, amit Ferenc pápa jóváhagyott. A látogatás ideje alatt rendőri lezárásokkal, behajtási és parkolási tilalommal is számolniuk kell a közlekedőknek, ezért érdemes inkább a tömegközlekedést választani. 

Közben a Kossuth téren már az utolsó simításokat végzik, itt tartják meg a Szentatya magyarországi apostoli látogatásának csúcspontját, az április 30-i vasárnapi szentmisét. Őszentsége kérésének megfelelően az oltárt a Kossuth-szobornál helyezik el, a pápa személyi védelmét pedig a Terrorelhárítási Központ látja el az érkezésétől az elutazásáig.

A szentmise közben lezárják a 2-es metró Kossuth téri állomását is, ami azt jelenti, hogy a térre csak az Alkotmány utca és a Vértanúk tere felől lehet majd belépni, legkésőbb reggel negyed 9-ig. A szentmisén való részvételhez nem kell regisztrálni, a biztonsági ellenőrzés után bárki részt vehet az eseményen, a helyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni.

Ferenc pápa magyarországi látogatásáról tehát minden fontos eseményről jelentkezik majd a HírTV.

A katolikus egyházfő pénteki programja:

10.00: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Hivatalos fogadtatás (nem nyilvános esemény)

11.00: Ünnepélyes fogadtatás a Sándor-palota előtti téren

11.30: Udvariassági látogatás a köztársasági elnöknél a Sándor-palotában (nem nyilvános esemény)

11:55: Találkozás a miniszterelnökkel a Kármelita Kolostorban (nem nyilvános esemény)

12.20: Találkozás az állami hatóságok, társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőivel a Kármelita Kolostor épületében

17.00: Szent István-bazilika. Találkozás a püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal

A katolikus egyházfő szombati programja:

08.45: Magánlátogatás a Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonban (nem nyilvános esemény)

10.15: Árpád-házi Szent Erzsébet-templom. Találkozás szegényekkel és menekültekkel Az eseményt a Rózsák terén felállított kivetítőkön korlátozott létszámban lehet majd követni. A térre a belépést biztonsági átvilágítás előzi meg. A közös ráhangolódás 9.00 órakor kezdődik

16.30: Papp László Budapest Sportaréna. Találkozás a fiatalokkal

18.00: Apostoli Nunciatúra. Magántalálkozó a Jézus Társasága tagjaival (nem nyilvános esemény)

A katolikus egyházfő vasárnapi programja:

09.30: Kossuth tér, Szentmise, Regina Caeli imádság.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról valamint a svájci-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a Karmelita kolostorban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!