2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia 03:00

Belföld

Példaértékű, amit a héhalmi önkéntes tűzoltók elértek

Hivatalosan is rendszerbe állították a Nógrád megyei Héhalom önkéntes tűzoltó egyesületét. Mostantól csaknem 140 négyzetkilométernyi dél-nógrádi területen a héhalmi egység az első, amelyet riasztanak egy esetleges segélykérő hívás után. A helyszínre érő tűzoltók kötelessége ezután eldönteni, hogy az esetet meg tudják-e oldani, vagy hivatásos egységek segítségét kérik.

  • Példaértékű, amit a héhalmi önkéntes tűzoltók elértek

Héhalomban 2015-ben alakult meg az önkéntes tűzoltó egyesület. Példátlan gyorsasággal, három év alatt érték el azt a szintet, amely ahhoz kell, hogy a hivatásos állomány rendszerbe állítsa az egyesületet. Az önkéntes testület 78 főből áll, közülük harmincháromnak van meg a képesítése arra, hogy az úgynevezett „nem időkritikus” riasztásoknál elsőként érhessen a helyszínre.

„33-an, ez is egy példaértékű, általában 20 alatt szokott lenni az a szám, akik aktívan ebben a feladatban részt vesznek. Ugye hallottuk, hogy 78 fős az egyesület, a 0-ról 78-ra eljutni egy kisebb településen is nagy szó, de ezen felül 33 képesítéssel rendelkező, és nevezzük hadra foghatónak, úgy gondolom, hogy egy nagyon kitüntető cím” – emelte ki a Hír TV-nek nyilatkozva Bérczi László, az Országos Tűzoltóság Főfelügyelő dandártábornoka.

A héhalmi tűzoltó egyesület tagjai szabadidejükben, önkéntes alapon tették le a tűzoltó vizsgákat. A csaknem ezer fős dél-nógrádi településen más területen is nagy hagyományai vannak a civil összefogásnak.

„Tizenegy civil szervezetünk van, amelyek mind nagyon jól működnek. Van egy nagy fesztiválunk is, amelyet 460 önkéntessel végzünk, és azok is első szóra jönnek. Úgyhogy itt az önkéntesség hál' Istennek nagyon kiemelkedő” – mondta Bakos József polgármester.

A héhalmi tűzoltó egység további fejlesztés előtt áll: rövidesen új garázs épül az egy éve átadott laktanya mellé, és várhatóan még egy tűzoltó gépjármű érkezik a településre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult az Országgyűlés Svédország csatlakozásához az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO). A képviselők 188 igen és 6 nem szavazattal, tartózkodás nélkül hagyták jóvá a csatlakozási jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!