2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

A Sárga csikó nyomában

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Pécsett nem utazhatnak ingyen a 14 alatti fiatalok + videó

Ingyen utazhatnak március elsejétől az ország buszjáratain a fiatalok. Pécs balliberális vezetése ezt nem vezette be.

  • Pécsett nem utazhatnak ingyen a 14 alatti fiatalok + videó

Március elsejétől 700 ezer 6 és 14 év közötti gyermek ingyen, közel egy millió 14 és 25 év közötti fiatal pedig féláron veheti igénybe a helyközi buszjáratokat. Azokban a nagyvárosokban, ahol az önkormányzat feladat a tömegközlekedés biztosítása, a település vezetése dönti el, hogy bevezeti-e a kedvezményt. Pécs balliberális polgármestere erre nemet mondott, közleményében azt írta személyes egyeztetést kezdeményez Lázár János miniszternél, hogy tiszta képet kapjon a kedvezményes utazásról.

Az ügyben többen is nyilatkoztak a HírTV-nek.

Bognár Szilvia, frakcióvezető, Tiszta Kezek, Pécsi Közgyűlés: "Tiszta pech, hogy Péterffy környezetében nincs olyan barátja, akinek 14 év alatti a gyermeke. Valószínűleg mindegyiket, hogyha van is, akkor luxusautókkal szállítják az iskolába, mert hogyha csak egy lenne, akkor szólnának Péterffy Attilának, hogy lécci, intézd el, mert nála ez így működik."

Pécs kormánypárti polgármester-jelölt programjában külön kitér a fiatalok utazási kedvezményeire.

Csizmadia Péter, frakcióvezető, polgármester-jelölt, FIDESZ / Pécsi Közgyűlés:

"A mi javaslatunk az kettős. A 14 éven aluliak számára legyen ingyenes. 14 és 18 év közöttiek számára pedig egy buszjegy áráért lehessen bérletet váltani. Ez óriási segítség lenne a pécsi családoknak és ezzel egyre több fiatalt is tudnánk egyébként a tömegközlekedésbe terelni."

A felmérések azt mutatják, azokban a városokban ahol ezt bevezették valóban több fiatal veszi igénybe a tömegközlekedést - tette hozzá a kormánypárt pécsi polgármester-jelöltje.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rasszista hírportál volt a Talpramagyarok.hu

Rasszista hírportál volt a Talpramagyarok.hu

Április 6-án jelentette be Magyar Péter, hogy elindult a Talpra Magyarok Közössége hivatalos oldala, a Talpramagyarok.hu. Arról, hogy az oldal esetleg korábban is létezett, mások is használták, Magyar nem említett semmit.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!