2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Patkányinvázió a lakótelepeken

Patkányok bukkantak fel Győr két lakótelepén. A városban minden évben irtják a rágcsálókat, az elmúlt időszakban mégis több lakó készített fotókat róluk. Két bejelentés a győri vízműhöz is érkezett a patkányokról – az önkormányzat rendkívüli irtást rendelt el.

A tízemeletesek közelében nemcsak éjjel, de napközben is megjelennek a rágcsálók. A Győri Pannonvízhez az elmúlt hetekben a szokásosnál is több bejelentés érkezett patkányokról. A város csatornarendszerét rendszeresen ellenőrzik, és évente kétszer kihelyezik a méreggel teli dobozokat

„Ahhoz, hogy a patkány fel tudjon jönni, műszaki hiányosság kell – közölte Sipák Lajos gázmester, hozzátéve, általában előfordulnak műszaki hiányosságok. – A közös esővízcsatorna-rendszerek általában hibaforrások, azonkívül pedig a csatornaszemek elég nagy lyukak, azon is fel tudnak jönni a patkányok” – mondta a férfi.

Az egyik lakótelepen többször előfordult az is, hogy a megunt és kidobott házi patkányok okoztak riadalmat.

A rendkívüli irtást elvégezték a lakótelepeken, de amennyiben újabb rágcsálók jelennek meg, a szakemberek megismétlik a gyérítést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!