2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Párbeszéd: A kiszivárgott vitairat nem a párt álláspontja

Előnyös lenne a Párbeszédnek, ha Dobrev Klára lenne 2022-ben az ellenzék miniszterelnök-jelöltje - olvasható a párt múlt héten kiszivárgott stratégiai vitairatában. Kocsics-Cake Olivio, a Párbeszéd politikusa szerint a dokumentum nem tükrözi az ő álláspontját. A Jobbik pedig egyszerűen elképzelhetetlennek tartja, hogy a Demokratikus Koalíció adjon miniszterelnök-jelöltet.

  • Párbeszéd: A kiszivárgott vitairat nem a párt álláspontja

Elképzelhető egy baloldali lista amelyben a DK, az MSZP és a Párbeszéd szerepel és mellette az úgynevezett "újak" listája aminek pedig a Momentum, a Jobbik és a LMP a tagja – többek között ez is szerepel a közelmúltban napvilágot látott Párbeszédes stratégiai vitairatban amelyben a párt a 2022-es választási terveket boncolgatja. Mint írják, előnyös lenne ha a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt Dobrev Klára lenne.

A Jobbikkal való együttműködésről pedig úgy értekeznek, hogy idézem: az eddigi kalandos életutunknak nehezen emészthető folytatása lenne, hogy a Jobbikkal közösen indulunk az eddigi baloldali szövetségeseink, köztük az eddigi szoros szövetségesünk ellen.

Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint a pártban csupán egy olyan stratégiai tervezési folyamat zajlik amelynek az a célja, hogy teljes ellenzéki együttműködés jöjjön léte 2022-re, előválasztással és közös jelöltekkel.

A Párbeszéd belügyének tekinti a Jobbik elnöke a vitairatot, így nem kívánta kommentálni az abban leírtakat. Jakab Péter azonban elképzelhetetlennek tarja azt, hogy Dobrev Klára legyen az ellenzék közös miniszterelnök jelöltje.

„A balliberális ellenzék egyértelmű vezére Gyurcsány Ferenc tehát az lesz amit ő mond mindezen túlmenően pedig kettő pártot látunk de hát ezt nem csak mi mondjuk hanem ők maguk is Fekete Győr András és Gyurcsány Ferenc is, hogy a Demokratikus Koalíció és a Momentum a vezető ereje az ellenzéknek ebbe maximum epizódszerep juthat a többi pártbak így a baloldalivá vált jobbiknak is"

– ezt már a Mi Hazánk Mozgalom esztergomi elnöke, Lantos János mondta híradónknak.

A kiszivárgott vitairatból az is kiderül, hogy az összefogás kapcsán a párttagok változó mértékeben voltak optimisták a Párbeszéd alkuhelyzetét illetően.

Hír TV

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Top10 - Térjünk a lényegre!

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra

Orbán: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra

Ki kell bírni a próbatételeket, épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva, és bízva az Úristenben, nem az áradatra, hanem mindig a partra figyelve" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!