2020. április 9.,
csütörtök, Erhard napja

Párbeszéd: A kiszivárgott vitairat nem a párt álláspontja

Hír TV

2020. február 4., kedd 17:13

Előnyös lenne a Párbeszédnek ha Dobrev Klára lenne 2022-ben az ellenzék miniszterelnök-jelöltje - olvasható a párt múlthéten kiszivárgott stratégiai vitairatában. Kocsics-Cake Olivio párbeszédes politikus szerint a dokumentum nem tükrözi a párt álláspontját. A Jobbik pedig egyszerűen elképzelhetetlennek tartja, hogy a Demokratikus Koalíció adjon miniszterelnök-jelöltet.

Elképzelhető egy baloldali lista amelyben a DK, az MSZP és a Párbeszéd szerepel és mellette az úgynevezett “újak” listája aminek pedig a Momentum, a Jobbik és a LMP a tagja – többek között ez is szerepel a közelmúltban napvilágot látott Párbeszédes stratégiai vitairatban amelyben a párt a 2022-es választási terveket boncolgatja. Mint írják, előnyös lenne ha a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt Dobrev Klára lenne.

A Jobbikkal való együttműködésről pedig úgy értekeznek, hogy idézem: az eddigi kalandos életutunknak nehezen emészthető folytatása lenne, hogy a Jobbikkal közösen indulunk az eddigi baloldali szövetségeseink, köztük az eddigi szoros szövetségesünk ellen.

A Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint a pártban csupán egy olyan stratégiai tervezési folyamat zajlik amelynek az a célja, hogy teljes ellenzéki együttműködés jöjjön léte 2022-re, előválasztással és közös jelöltekkel. 

A Párbeszéd belügyének tekinti a Jobbik elnöke a vitairatot, így nem kívánta kommentálni az abban leírtakat. Jakab Péter azonban elképzelhetetlennek tarja azt, hogy Dobrev Klára legyen az ellenzék közös miniszterelnök jelöltje.

Gyurcsány Ferenc és a Momentum vezeti a baloldali ellenzéket, így az összefogásban a többi pártnak csak epizódszerep juthat - ezt már a Mi Hazánk Mozgalom képviselője mondta híradónknak.

A kiszivárgott vitairatból az is kiderül, hogy az összefogás kapcsán a párttagok változó mértékeben voltak optimisták a Párbeszéd alkuhelyzetét illetően.

Hír TV