2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Pápalátogatás – a kereszténység és a béke elválaszthatatlan fogalmak

„A Vatikán és Magyarország számára is fontos, hogy béke legyen itt, a szomszédunkban, Ukrajnában, Európában és a világ konfliktussal terhelt részein” – így fogalmazott közösségi oldalán a köztársasági elnök. Novák Katalin azt írta: szeretettel várják Ferenc pápát, aki pénteken érkezik Magyarországra.

  • Pápalátogatás – a kereszténység és a béke elválaszthatatlan fogalmak

A magyar katolikus egyház és a kormány is készül a Szentatya fogadására és az esemény biztonságos lebonyolítására.

„Jövő pénteken Magyarországra utazom, egyúttal utazás lesz ez Európa közepébe, ahol a háború jeges szele fúj, miközben az otthonát elhagyó sok ember sürgős humanitárius kihívást jelent” – beszélt budapesti látogatásáról vasárnap délelőtt a Szent Péter téren Ferenc pápa.

„A Vatikán és Magyarország számára is fontos, hogy béke legyen itt a szomszédunkban, Ukrajnában, Európában és a világ konfliktussal terhelt részein” – ezt pedig közösségi oldalán írta a köztársasági elnök. Novák Katalin hozzátette: szeretettel várják Ferenc pápát.

A MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV díjmentes utazást biztosít az április 29-i és 30-i rendezvényekre. Az érvényes belépővel rendelkezők már jövő pénteken 12 órától megkezdhetik díjmentes utazásukat a fővárosba. Emellett mentesítő vonatokat állítanak forgalomba, egyes járművek pedig hosszabb útvonalon közlekednek majd. A MÁV-Start 1500 kárpátaljai fiatal utazását is biztosítja Budapestre, a vasárnapi Kossuth téri szentmisére.

Ferenc pápa magyarországi látogatása során a HírTV minden sajtónyilvános eseményt élőben közvetít majd. A három nap alatt több mint 20 óra élő műsorral és szakértő vendégekkel készül a csatorna.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!