2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Csernobil öröksége: a Zóna 03:00

Belföld

Panaszkodik a balliberális oldal, hogy nem emelhetnek adót

Panaszkodik a balliberális oldal, hogy nem emelhetnek helyi adót és a meglévő kedvezményeket sem vonhatják vissza.

  • Panaszkodik a balliberális oldal, hogy nem emelhetnek adót

A Facebookon a Gyurcsány-párti 7. kerület polgármestere pedig bejelentette: nem hajtják végre a tiltást elrendelő kormányrendeletet.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azonban világossá tette: válsághelyzetben nem szabad adót emelni, azok ugyanis az emberek életkörülményeit nehezítenék és veszélyeztetnék a munkahelyeket, ez pedig megengedhetetlen.

Ferencváros balliberális polgármestere a Facebookon panaszkodott arról, hogy a kormány megtiltotta az önkormányzatoknak, hogy helyi adót emeljenek és új adókat vessenek ki. Baranyi Krisztina szerint csak idén ötmilliárd forint bevételkiesése van Ferencvárosnak, a kieső hiány egy részét pedig csak adóemeléssel tudnák pótolni.

Karácsony Gergely is a Facebookon panaszkodott: szerinte a rendelettel a kormány kifosztja a városokat. Azt írta: megfontolás nélkül az önkormányzatok zsebében turkál, az utolsó lehetőségtől is megfosztja őket, hogy saját bevételeikkel maguk gazdálkodjanak. A VII. kerület DK-s polgármestere pedig bejelentette: a kormányrendelet alkotmányellenes, ezért azt nem hajtják végre.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter viszont a kormányinfón azzal magyarázta a döntést: a járvány a magyar gazdaságot is megtépázta, de az adóemelés nem lehet a megoldás a gazdaság újraindításához.

A kormány álláspontja szerint ugyanis a 2008-as gazdasági válság bebizonyította, hogy az adóemelés zsákutcát jelent és ebbe a zsákutcába Magyarország nem szeretne még egyszer behajtani.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!