2020. június 3.,
szerda, Klotild napja

Pályázat a versenyképességért

Hír TV

2019. július 17., szerda 15:23

Négyszázmillió forint támogatást kapott a Miskolci Egyetem a felszín alatti természeti erőforrások hatékonyabb kiaknázására és hasznosítására. A természetierőforrás-készletek lehető leghatékonyabb hasznosítása napjainkban nemzetgazdasági stratégiai cél.

A haza vállalatok versenyképességének fokozásáért és az egyetemek tudásbázisának hasznosításáért hirdetett pályázatot a Nemzeti Innovációs Minisztérium. A projekthez csatlakozott a Miskolci Egyetem is amelyik a geotermikus rendszerek vizsgálata mellett a hazai ásványi anyagok feldolgozásának innovatív technológiájával foglalkozik majd. A felsőoktatási intézménynek nem ez az első sikeres pályázata.

Fontos szempont, hogy a hazai egyetemek, kutatói intézetek nemzetközi szinten is mérvadóak legyenek, vagy ha már azok, akkor tovább erősítsék pozíciójukat- hangsúlyozta az innovációs hivatal vezetője.

A hivatal 14, 6 milliárd forint összegben támogat 26 intézményt. Tizennyolc egyetemet és nyolc kutató intézetet. A Miskolci Egyetem kiválósági központja 400 millió forintot kapott.

Hír TV