2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:45

Belföld

Pályaorientációs napot tartottak a csobánkai katonai bázison + videó

Acél-kocka elnevezéssel pálya-orientációs napot tartott a Honvédelmi Minisztérium, ahol a leendő al-tisztek első kézből kaphattak információkat a képzésről.

  • Pályaorientációs napot tartottak a csobánkai katonai bázison + videó

Feke Áron Zoltán, főtörzsőrmester, Magyar Honvédség: "Én az Acélkocka rendszerben vagyok kiképző, itt a jelentkezők, vagy érdeklődőknek, hogy ha kell bármilyen információt szolgáltatok, illetve bemutatom a fegyvereket, eszközöket amivel, hogy ha bevonulnak a hadseregbe, akkor találkozni fognak, és megtanulják őket használni."

A nap leglátványosabb programja a magyar honvédség helikopterének a levegőbe emelkedése volt. Ezek mellett az érdeklődök felülhettek a különböző harci és csapatszállító járművekre.

Rizmayer Mihály - tudósító, HÍR TV: "A legfontosabb az, hogy ezek a fiatalok átérezzék, hogy mi a haza védelme, bár remélhetőleg nem nagyon lesz rájuk szükség, ugyanis ne legyen háború, ez talán a legfontosabb."

Az Acélkocka a Magyar Altiszti Akadémián belül, egy ötszintes rendszerben működik, és egyre több nő jelentkezik a képzésre.

Zsíros Tamás, törzszászlós, Magyar Altiszti Akadémia: "Közel 1700 fő van jelenleg itt különböző katonasuli programokból, vagy éppen olyan középiskolákból akik potenciálisan megszólításra kerültek arra, hogy az ottani végzős állomány akár végezhessen itt."

A Magyar Honvédség különböző képzéseire, egy évben egyszer, szeptemberben lehet jelentkezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!