2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Belföld

Ötödik alaptörvény-módosítás: bárhol lehet választási hirdetés

A vallási közösségekről szóló rendelkezéseket is beterjeszti a kormány az Országgyűlésnek az ötödik alaptörvény-módosítás részeként.

Az igazságügyi államtitkár szerint az alkotmány úgy rendelkezik majd, hogy a parlament nem a vallási közösségek elismeréséről dönt, hanem a bevett egyházakéról. Répássy Róbert bejelentette: a politikai hirdetések kampányidőszakok idejére vonatkozó szabályait is megváltoztatnák, eszerint a kereskedelmi televíziók és rádiók ingyenesen közölhetik a pártok hirdetéseit a kampányban.


„Az eddigi kizárólag a közmédiára szorító szabály helyett kinyitja a lehetőséget a politikai kampányra, reklámra. Azzal a megkötéssel viszont, hogy ellenérték nélkül tehetik közzé a hirdetésüket, ezt az indoklás a politikai reklámban részt vevő pártok és a választási kampányban részt vevő pártok közötti esélyegyenlőség biztosítása céljából írja elő ezt a szabályt” – mondta Répássy Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Új alap segíti a családokat

Új alap segíti a családokat

Eddigi családpolitikánkat a jövőben kiegészítjük egy olyan alappal, amely a testi, lelki és szellemi egészséget szolgálja, hiszen erre kell és lehet építkezni - mondta Hornung Ágnes vasárnap egy fővárosi rendezvényen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!