2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Öt és fél év börtön a mikepércsi gyilkosnak

Első fokon öt és fél éves börtönbüntetést kapott az a mikepércsi férfi, aki másfél éve megölte idős ismerősét, majd hogy a nyomokat elfedje, a házát is felgyújtotta. A Debreceni Törvényszék erős felindulásból elkövetett emberölésben találta bűnösnek az elkövetőt. Álláspontjuk szerint az áldozat érzelmileg zsarolta és szexuálisan zaklatta a férfit, az elkövető ezért ölt. Az ítélet nem jogerős.

A szegénysorból származó mikepércsi férfi évekig italozott együtt az áldozattal, akit időközben megkedvelt, már-már apjaként szeretett. 2013 júliusában mégis végzett a járókerettel közlekedő, idős emberrel, majd felgyújtotta a házát, hogy eltüntesse a gyilkosság nyomait. A vádlott azzal védekezett, hogy az áldozat szexuális aktusra akarta kényszeríteni. „Az ügyészség álláspontja az, hogy a vádlott védekezése a nyomozási és bírói szakban beszerzett bizonyítékokkal cáfolható, és a tényadatokkal teljesen ellentétes” – mondta Szabó Ágnes, a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség ügyésze.

A védő viszont fenntartotta, hogy az áldozat molesztálta a vádlottat, és az ajtót is bezárta, hogy ne tudjon elmenni. „Ekkor már az agresszív közeledés is indult a sértett részéről. Szó szerint nekiesett védencemnek, ekkor Józsefnek elborult az agya, és cselekedett” – mondta Koós László.

N. József, akit bilincsben vezettek a tárgyalóterembe, az utolsó szó jogán azt mondta: nem akarta megölni idős ismerősét.

A Debreceni Törvényszék módosította a vádirati tényállást, és nem különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért, hanem enyhébb bűncselekményért, erős felindulásban elkövetett emberölésben, illetve közveszély-okozásban mondta ki bűnösnek a vádlottat.

A bíróság szerint a fiatal férfinak nem állt szándékában megölni az áldozatot, a gyilkos indulatot az idős férfi viselkedése váltotta ki benne. N. Józsefet öt év hat hónap börtönbüntetésre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a főügyészség. „Mindenféleképpen társadalmilag, emberileg, erkölcsileg mélyen felháborította önt, tehát egyszerűen ezt kifejezve: méltányolható okból származott az ön indítéka” – mondta Balláné Szentpéteri Edit, a Debreceni Törvényszék tanácsvezető bírója.

A védő és a vádlott elfogadta az elsőfokú ítéletet, az ügyész fellebbezett. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik másodfokon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!