2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 09:00

Belföld

Oszlathatott volna a rendőrség

A rendőrség feloszlathatta volna a tegnapi Kossuth téri tüntetést, mivel a nem bejelentett demonstráció egy idő után átcsapott erőszakba. - mondta Gaudi-Nagy Tamás Magyarország élőben című műsorunkban. A jogvédő szerint a rendőrök a 2010 előtti időszakhoz képest jól tűrik az erőszakos cselekményeket.

Jogszerűtlenül oszlatta fel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) 2009. július 4-én a fővárosban a Magyar Gárda Erzsébet téri tüntetését - mondta ki a Legfelsőbb Bíróság (LB) 2011-ben. Az ügy képviselője Gaudi Nagy Tamás volt. Épp emiatt is jött el a Magyarország élőben stúdiójába, ahol hangsúlyozta, még mindig nem kapott elégtételt a 2006-os tömegoszlatások egyik sértettje, Dukán Dániel. A férfi felülvizsgálati kérelmét ugyanis elutasította a Kúria Baka András vezette tanácsa.

A stúdióban a férfi védője, Gaudi-Nagy Tamás szerint 2010 óta radikálisan változott a rendőrség hozzáállása a tömegrendezvényekhez, és az azokon található történésekhez. Itt a rendőrség tűrésküszöbe finoman fogalmazva nagyon tág volt, a tüntetők feloszlathatók lettek volna– mondta a műsorban. Nézze meg a teljes beszélgetést!

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: A magyar családpolitika példátlan Európában

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott. 2021. szeptember 24.

Adatgyűjtésre is használhatja az ellenzék az előválasztást

Akár büntetőjogi és hatósági következménye is lehet annak, ha az előválasztás adatkezelője nem tartja be a szabályokat - hangsúlyozta az Adatvédelmi Hatóság elnöke a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. 2021. szeptember 23.

Halálos lakástűz Nagyatád külterületén

A nyolcvan négyzetméteres régi ház teljes terjedelmében égett. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!