2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Ottó 12:30

Belföld

Karikás ostor: bíróság elé állt Zagyva György Gyula

Csaknem másfél órás késéssel a bíróság elé állt szerdán a jobbikos Zagyva György Gyula. A radikális párt országgyűlési képviselőjének zaklatás vétsége miatt kell felelnie.

Zagyva a vád szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezésében tartott Magyar Szigeten még 2010-ben a Hetek című hetilap két újságíróját becsmérelte, és karikás ostorral fenyegette meg. A jobbikos országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész kezdeményezése alapján a parlament korábban felfüggesztette.

Reggel kilenc óra helyett fél 11-kor vette kezdetét a tárgyalás a Budapest Környéki Törvényszéken, mert Zagyva György Gyula első rendű vádlott országgyűlési bizottsági munkája miatt később érkezett meg a bíróságra – jelentette a Hír Televízió tudósítója.

Kiderült, hogy a Hetek című lap újságíróját, Somorjai Lászlót Dániel Péter képviseli. A Wittner Máriát gyalázó ügyvéd és a sértett több fényképet is készített a tárgyalás előtt a vádlottakról, illetve ügyvédjükről, majd az elsőrendű vádlott védőjének kérésére, ennek abbahagyására szólította fel őket a bíró.

Az ügyész két esetben, kétrendbeli zaklatással vádolta meg a vádlottakat. Először a másodrendű vádlottat hallgatták meg. Incze Béla, aki a Magyar Sziget rendezője volt, azt mondta, hogy Zagyva nem ütött az újságírók felé a karikás ostorral, valamint tagadta azt is, hogy elhangzottak a vádban említett fenyegetések.

A bíró ugyan akkor megemlítette, hogy az újságírók által készített hangfelvételeken hallatszik, ahogy felszólítják őket a diktafon kikapcsolására a következő kifejezéssel: „a zsidó pofátlanság az látszik ”. Amikor megkérdezte a bíró, hogy miért mondta, a másodrendű vádlott azt válaszolta: akkor még nem kezdődött el az interjú, ezért pofátlanságnak tartja, hogy már ment a hangfelvétel. Megemlítette azt is, nem érti, miért sértő ez a kifejezés, hiszen „használják az olasz temperamentum, vagy a német precizitás jelzőket is”.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.
Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!