2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Összehangolt támadást terveznek a magyar kormány ellen?

Összehangolt támadást tervezhetnek a magyar kormány ellen a Bilderberg-konferencián, Bajnai Gordonnal – Csath Magdolna közgazdászprofesszor szerint. A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, ha egy magyar politikus nem az országa érdekeit képviseli külföldön. A kormány viszont felkészült az esetleges támadásokra.

Amióta kiderült, hogy Bajnai Gordon is részt vesz a hétvégén a Dániába összehívott Bilderberg-találkozón, a volt miniszterelnöknek nem volt nyilvános szereplése. Csak annyit tudni: az EP-választáson ötödik helyet szerezett Együtt–PM vezetője blogjában megtisztelőnek nevezte a titkos tanácsozásra szóló meghívást.

Az egyik magyar közgazdászprofesszor azt állítja – összehangolt támadást tervezhetnek a magyar kormány ellen a Bilderberg-konferencián Bajnai Gordonnal. Csath Magdolna az mno.hu-nak azzal magyarázta álláspontját, hogy a találkozó állandó meghívottja az IMF és a Világbank vezetője, akiknek csípheti a szemét az Orbán-kormány önálló válságkezelése, valamint a bankadó. Csath Magdolna azt mondta: ezért biztosan téma lesz Dániában, hogy hogyan lehet belülről bomlasztani Magyarországon.

Az Együtt–PM-mel korábban választási szövetségben politizáló Demokratikus Koalíciót nem foglalkoztatja a találkozó. „Egy értelmiségi összejövetelről van szó. Azt gondolom, hogy mindenki, aki a magyar álláspontot bármilyen befolyásos magyar és külföldi értelmiségi üzleti körben kifejti, az mindenképpen használ Magyarországnak” – vélekedett Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségi tagja.

A radikális párt nemzetellenes koalícióként értékeli, hogy a Bilderberg-csoport találkozóin korábban Surányi György egykori jegybankelnök, Martonyi János leköszönő külügyminiszter is részt vett. Most pedig az a Bajnai Gordon utazott Dániába, akiről tudható: az általa vezetett Haza és Haladás Alapítvány eddig több mint egymilliárd forintot kapott az amerikai Center for American Progress Alapítványtól. „A Jobbik nagyon reméli, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok legalább olyan érdeklődéssel fordulnak majd a konspiratív, titkos Bilderberg-találkozón szereplő és részt vevő kormánytagok tevékenysége felé, mint a nem létező kémügyek felé” – utalt a Kovács Béla-ügyre Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.


A Fidesz szerint elfogadhatatlan, ha egy magyar politikus nem az országa érdekeit képviseli külföldön „Ha egy szervezet azt állítja magáról, hogy a világ legbefolyásosabb, legfontosabb pozícióit betöltő, legnagyobb hatalmú embereit gyűjti össze egy konferenciára, és ebben a kiválasztási rendszerben Magyarországról valakinek Bajnai Gordon jut az eszébe, akkor az egy sóhivatal, vagy egy ilyen gittegylet” – fogalmazott Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke.

Navracsics Tibor nem aggódik a titkos Bilderberg konferencián elhangzottak miatt. A miniszterelnök-helyettes elsősorban a külföldi elemzők támadására számít. „Láthattuk, hogy leminősítették Magyarországot többször az elmúlt években, és várat magára még a felminősítés. Ugyanakkor, ha a számokat bárki megnézi, akkor azt láthatja, hogy a magyar gazdaság jól teljesít. Ehhez képest azok a fanyalgó külföldi kritikák, amelyek nem engedik, hogy Magyarország előkelőbb pozícióba lépjen akár a hitelezői besorolás tekintetében, felfogható egyfajta ilyen támadásnak” – mondta a miniszterelnök-helyettes. Navracsics Tibor szerint a kormány felkészült az esetleges támadásokra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!