2021. 10. 18. Hétfő Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Belföld

Orvvadászokat és quadozót is fogtak az erdészek

Orvvadászokat, fatolvajokat és védett erdőkben motorozó quadost is elfogtak közös járőrözéseik alkalmával a Veszprém megyei erdészek és a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai. Egy évvel ezelőtt írtak alá megállapodást arról, hogy együttműködnek a természetkárosító bűncselekmények felderítésében és megelőzésében.

Az elmúlt év legnagyobb közös akciójában hivatásos vadászok, természetvédelmi őrök, rendőrök és katonák is részt vettek. Közel 130-an járőröztek egyszerre a Veszprém környéki erdőkben. Egy szerződés keretében dolgoztak együtt az akcióban és a mindennapokban is.

Hurokkal ejtett el vaddisznót és őzeket az az orvvadász, akit Hajmáskér térségében a rendőrök és az erdészek közösen értek tetten. Ellene már folyik a büntetőeljárás. „A házkutatás során megtaláltuk a vaddisznónak a bőrét, egy komplett őzet, egy őzbakot, annak bőrét, fejét, illetve 43 kiló vadhúst, engedély nélkül tartott Flóbert lőfegyvert, ahhoz tartozó lőszereket” – mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság hajmáskéri körzeti megbízottja.

Az egy éve megújított szakmai együttműködést kiválónak értékelte a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazítója a Veszprémben tartott tájékoztatón. Tengerdi Győző szerint csak a bűnözők járhatnak rosszul, akik egy évben több tízmillió forintos kárt is okozhatnak az erdőgazdaságnak. „Van napi együttműködés a terepen hivatásos vadászok, kerületvezető erdészek, erdőgazdák és erdészetigazgatók között. Mindennap együttműködnek a körzeti megbízottakkal, járőrökkel, és vannak kiemelt akcióink is” – szögezte le Tengerdi Győző.


Példaértékűnek nevezte a mindennapi munkát a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatóhelyettese. Egy év alatt tizenegy krosszmotorost, egy quadost, egy fatolvajt és három orvvadászt fogtak el.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Ellenzékváltásról beszélt Márki-Zay Péter

Nem történt ellenzékváltás a baloldalon hiába állítja ezt Márki-Zay Péter. 2021. október 18.

Orbán Viktor: Bármely pillanatban lezárulhat a reptér megvásárlása

A magyar kormány szándéka, hogy visszavásárolja a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet - jelentette ki a miniszterelnök a közmédiának. 2021. október 18.

Új jövő építésbe kezdtek a magyarok és a szerbek

A magyarok és szerbek egy új jövő építésébe kezdtek - mondta Orbán Viktor a Szeged–Szabadka vasútvonal felújítás-indító ünnepségén. 2021. október 18.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!