2021. augusztus 5.,
csütörtök, Krisztina napja

Orvvadászokat és quadozót is fogtak az erdészek

2015. január 16., péntek 17:20, frissítve: péntek 17:59

Orvvadászokat, fatolvajokat és védett erdőkben motorozó quadost is elfogtak közös járőrözéseik alkalmával a Veszprém megyei erdészek és a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai. Egy évvel ezelőtt írtak alá megállapodást arról, hogy együttműködnek a természetkárosító bűncselekmények felderítésében és megelőzésében.

Az elmúlt év legnagyobb közös akciójában hivatásos vadászok, természetvédelmi őrök, rendőrök és katonák is részt vettek. Közel 130-an járőröztek egyszerre a Veszprém környéki erdőkben. Egy szerződés keretében dolgoztak együtt az akcióban és a mindennapokban is.

Hurokkal ejtett el vaddisznót és őzeket az az orvvadász, akit Hajmáskér térségében a rendőrök és az erdészek közösen értek tetten. Ellene már folyik a büntetőeljárás. „A házkutatás során megtaláltuk a vaddisznónak a bőrét, egy komplett őzet, egy őzbakot, annak bőrét, fejét, illetve 43 kiló vadhúst, engedély nélkül tartott Flóbert lőfegyvert, ahhoz tartozó lőszereket” – mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság hajmáskéri körzeti megbízottja.

Az egy éve megújított szakmai együttműködést kiválónak értékelte a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazítója a Veszprémben tartott tájékoztatón. Tengerdi Győző szerint csak a bűnözők járhatnak rosszul, akik egy évben több tízmillió forintos kárt is okozhatnak az erdőgazdaságnak. „Van napi együttműködés a terepen hivatásos vadászok, kerületvezető erdészek, erdőgazdák és erdészetigazgatók között. Mindennap együttműködnek a körzeti megbízottakkal, járőrökkel, és vannak kiemelt akcióink is” – szögezte le Tengerdi Győző.


Példaértékűnek nevezte a mindennapi munkát a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatóhelyettese. Egy év alatt tizenegy krosszmotorost, egy quadost, egy fatolvajt és három orvvadászt fogtak el.

Forrás: Hír TV