2023. 06. 05. Hétfő Fatime napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:05

Belföld

Országgyűlés: ma dönthetnek a Sargentini-jelentést elítélő határozatról

  • Országgyűlés: ma dönthetnek a Sargentini-jelentést elítélő határozatról

Az Országgyűlés ma kivételes eljárásban tárgyalja, és el is fogadhatja a lakástakarékpénztári megtakarítások állami támogatásának kivezetését. Az előterjesztő Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke a javaslatot azzal indokolta, hogy a konstrukció nem volt kellően hatékony, és emellett 2010 óta 60 milliárd forint extraprofitra tettek szert a programot működtetők és forgalmazók.

A képviselők döntenek azon határozati javaslatról is, amely az Európai Parlamentben elfogadott Sargentini-jelentésre ad választ. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője korábban azt mondta, a dokumentum arra szólítaná fel a kormányt, hogy ne engedjen a zsarolásnak, és jogi úton is lépjen fel a jelentéssel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csaknem száz hegedűs jelentkezett az idei Bartók Világversenyre

Csaknem száz hegedűs jelentkezett az idei Bartók Világversenyre

Huszonhat országból 97 pályázat érkezett a Zeneakadémia 2023-as, ezúttal fiatal hegedűsöknek meghirdetett Bartók Világversenyére, az előzsűri június 22-ig dönt a szeptemberi, élő fordulókba jutó versenyzőkről - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!