2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Túlélve Bolíviát 03:00

Belföld

Origo: Karácsonyék Erzsébetvárosban is csalhattak

Nagyon úgy néz ki, hogy Józsefváros után Erzsébetvárosban is csalt az ellenzék az ajánlásgyűjtés időszakában – írta a Magyar Nemzet online az Origo birtokába jutott dokumentumokra hivatkozva.

  • Origo: Karácsonyék Erzsébetvárosban is csalhattak

Az Origo egyik olvasója több olyan képet és Facebook-bejegyzést jutatott el a portálhoz, amely állítása szerint megmutatja, hogy Józsefváros mellett Erzsébetvárosban is piszkos módszerekkel dolgozik az ellenzék a választási siker reményében. A Magyar Nemzet online szerint az Origo birtokába került dokumentumok alapján felvetődik a gyanú, hogy az ellenzék itt is rögzíti az ajánlóíveken szereplő személyek adatait.

Az egyik megküldött fotón ugyanis az látható, amint egy középkorú férfi az egyik ajánlóívről a másikra másolja az adatokat egy nagyobb asztaltársaság körében. Ebben az esetben két dologról lehet szó: az ellenzéki aktivista vagy jogszabályellenesen rögzítette a hivatalos dokumentumon szereplő adatokat, vagy ami ennél is durvább forgatókönyv, hogy meghamisította azokat.

Akárhogy is történt, az erzsébetvárosi eset is rámutat arra, hogy a kormányellenes erők fővárosi szinten folyamodhattak csaláshoz.

 

 Fotó: Origo - Facebook

Cikkében az Origo arra is felhívja a figyelmet, hogy az ajánlóívek bármilyen formában történő másolását, valamint azok hamisítását a törvény bünteti, ugyanis ezeken nem kell semmit feldolgozni, a jelölteknek csupán össze kell gyűjteniük és le kell adniuk a választási bizottságnak.

De ki is ez az ismeretlen férfi, aki ilyen buzgón nézte össze az ajánlóíveket? – teszi fel a kérdést cikkében az internetes portál.

Olvasójuk egy másik felvétellel erre is megadta a választ.

Mint ismert, a VII. kerületben hosszas huzavona után a DK-s Niedermüller Péter lett az ellenzék (egy részének) polgármesterjelöltje, aki a nyár folyamán kihirdette jelöltjeit. A döntés értelmében a 7-es számú körzetben indul a párbeszédes Szücs Balázs, aki azzal vált ismertté, hogy Niedermüllerrel ellentétben bevette volna a Jobbikot is az összefogásba az ellenzéki pozícióosztogatás során.

Az olvasó által megküldött, a politikus Facebook-oldalán elérhető fotó alapján egyértelmű, hogy a középkorú férfi Szücs kampánycsapatának a tagja. A két képen ugyanis jól beazonosíthatóan ugyanazok a személyek szerepelnek, ami – vonja le a következtetést a cikk – azt jelenti, hogy Karácsony Gergely párttársának segítői követhették el a választási csalást.

Az Origo azt is kiderítette, hogy az eset nem maradt visszhangtalan, a különböző erzsébetvárosi fórumokon több civil is tiltakozott a történtek miatt. Vajnai Attila, a bulinegyed-ellenes mozgalom egyik vezetője arról számolt be az egyik helyi csoportban, hogy a párbeszédes politikus csapatának több tagja is megkereste azzal, hogy törölje az általa is megosztott kampányfotót az oldaláról.

„Vajon mi olyan különleges ebben a fotóban, hogy azt csak bizonyos személyeknek szabad megosztaniuk?” – tette fel a kérdést a civil aktivista, ami tökéletesen rámutat arra, hogy valami nagyon nem stimmel az ügyben. Olvasónk arról számolt be, hogy Vajnai mellett többen is nemtetszésüket fejezték ki a csalásgyanús történettel kapcsolatban.

A teljes cikk elolvasható az origo.hu-n.

Magyar Nemzet 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

A Tisza Párt alapítója egy elnyomó rendszert szolgált ki és a CÖF-CÖKA ebben az ügyben levelet is írt az összes néppárti képviselőnek, ha lehet tartsák magukat a saját álláspontjukhoz, miszerint az Európai Néppárt nem támogat senkit, ha kiszolgálta a kommunista diktatúrát - derül ki a Vezércikkből.
Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására + videó

Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására + videó

A politikus azután fakadt ki, hogy házkutatást tartott a Nemzeti-Adó és Vámhivatal Karácsony Gergely jogi főtanácsadójánál és ügyvédjénél. Nem mellesleg a nyomozók nemrégiben a Mediawork szerkesztőségében is jártak, ahol nagy mennyiségű iratot foglaltak le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!