2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Óriási tülekedés várható a pénzpiacon + Videó

Szakértők szerint is óriási hiteligény várható a nemzetközi pénzpiacokon az európai országok részéről tavasszal.

Sarkadi Szabó Kornél a Hír Televíziónak elmondta: a tagországok az egyre növekvő államadósságuk újrafinanszírozásához próbálnak majd forrást keresni a nemzetközi piacokon.

Ez azt jelenti, hogy rekord finanszírozási igénye van Európának, egyébként az egész fejlett világnak. Ebben az évben mintegy nyolcezer milliárd dollárnyi államadósság vár újrafinanszírozásra. A Hungária Értékpapír Zrt. stratégiai igazgatója szerint nem hiába lebegtette meg a valutaalap szerdán, hogy további ötszázmilliárd dolláros hozzájárulást vár a fejlődő országoktól az európai országok megsegítésére.„Tehát elindult egy forrásokért folyó harc, mindenki próbál magának hitelkeretet teremteni, forrást biztosítani, hogy újra tudják finanszírozni az államadósságot, és egy ilyen harcba szállunk mi be igen magas államadóssággal és devizakitettséggel a nyakunkban, ami szintén nem segíti az ország megítélését, sajnos” – mondta el Sarkadi.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb fejlesztések a Ludovika Campuson + videó

Újabb fejlesztések a Ludovika Campuson + videó

A kormány másfél évtizedes munkájának eredménye, ahogy ma a Ludovika Campus kinéz – erről a miniszterelnök politikai igazgatója beszélt a Katasztrófavédelmi Speciális Képzési Központ alapkőletételének ünnepségén.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!