2023. 02. 08. Szerda Aranka napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 04:40

Belföld

Óriási tülekedés várható a pénzpiacon + Videó

Szakértők szerint is óriási hiteligény várható a nemzetközi pénzpiacokon az európai országok részéről tavasszal.

Sarkadi Szabó Kornél a Hír Televíziónak elmondta: a tagországok az egyre növekvő államadósságuk újrafinanszírozásához próbálnak majd forrást keresni a nemzetközi piacokon.

Ez azt jelenti, hogy rekord finanszírozási igénye van Európának, egyébként az egész fejlett világnak. Ebben az évben mintegy nyolcezer milliárd dollárnyi államadósság vár újrafinanszírozásra. A Hungária Értékpapír Zrt. stratégiai igazgatója szerint nem hiába lebegtette meg a valutaalap szerdán, hogy további ötszázmilliárd dolláros hozzájárulást vár a fejlődő országoktól az európai országok megsegítésére.„Tehát elindult egy forrásokért folyó harc, mindenki próbál magának hitelkeretet teremteni, forrást biztosítani, hogy újra tudják finanszírozni az államadósságot, és egy ilyen harcba szállunk mi be igen magas államadóssággal és devizakitettséggel a nyakunkban, ami szintén nem segíti az ország megítélését, sajnos” – mondta el Sarkadi.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Megdőlt a baloldali mantra

Vezércikk: Megdőlt a baloldali mantra

A baloldali kampányfinanszírozási botrány már annyira bűzlik, mint zebratetem az afrikai napsütésben. Nehezen érthető, hogy a folyton jogállamiságot kutató brüsszeli bürokraták hogyan tudják befogni annyira az orrukat, hogy semmit se érezzenek belőle.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A baloldali pártok szabadulnának a DK-tól és vezetőjétől

A baloldali pártok szabadulnának a DK-tól és vezetőjétől

Gyurcsány Ferenccel nem lehet összefogni - már ezt állítja a DK korábbi szövetségese, a Jobbik. Az MSZP antidemokratikusnak, a Momentum pedig hazugnak nevezte a pártot. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint azonban a korábbi összefogás többi pártja a Momentumon kívül nem tud alternatívát kínálni a választóknak, Gyurcsány Ferenc egyedül fogja leuralni a baloldalt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!