2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

ORFK: Nyomoznak a zaklatási ügyben

Az ORFK egyik vezető beosztású tábornokát feljelentette ezredesi rangú beosztottja, munkatársnője azzal, hogy a magánjellegű kapcsolatuk megszakítása után a tábornok zaklatta és a folyosón fizikailag bántalmazta. A feljelentést egyesítették az országos főkapitány korábbi, feljelentésnek minősülő bejelentésével.

  • ORFK: Nyomoznak a zaklatási ügyben

Katonai büntetőeljárás indult az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tábornoka ellen tett feljelentés miatt, közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). Lapunk megkeresésére az ORFK kommunikációs szolgálata az alábbi állásfoglalást küldte.

„Az ügyészség közleménye alapján mindenki számára egyértelművé vált, hogy az országos rendőrfőkapitány a tudomására jutást követően haladéktalanul megtette az ügyben szükséges intézkedéseket. Az érintett két személy közvetlen munkahelyi függelmi viszonyát soron kívül megszüntette, a részére címzett jelentést pedig továbbította az ügyészségre. Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy jogszabályi előírások alapján munkahelyi belső vizsgálat indításának nincs helye a büntetőeljárás befejezéséig. Az ügy érdemében állást foglalni kizárólag az eljárást folytató ügyészi szervezet jogosult.”

 Bűncselekmény árnya vetül a rendőrpalotára

Fotó: MTI/MTVA/Róka László

 

Az ügy előzménye, hogy az ORFK egyik vezető beosztású tábornokát feljelentette ezredesi rangú beosztottja, munkatársnője azzal, hogy a magánjellegű kapcsolatuk megszakítása után a tábornok zaklatta és a folyosón fizikailag bántalmazta. A főtiszt jelentette a történteket Balogh János országos rendőrfőkapitánynak, aki haladéktalanul intézkedett, az ezredes verziója azonban kikerült a sajtóba azzal, hogy hiába jelentette a történteket, a főkapitány „a füle botját sem mozdította”. A KNYF közleménye ezt cáfolta, egyben megerősítette, hogy katonai és testi épség elleni bűncselekmények ­miatt folytatnak nyomozást.

A nyomozó ügyészek közlése szerint az országos rendőrfőkapitány feljelentésnek minősülő beadványa alapján alárendelt megsértésének vétsége és más bűncselekmény miatt augusztus 8-án rendelt el nyomozást a KNYF. A főkapitányi beadvány alapja a sértett (az ezredes asszony – a szerk.) augusztus 6-án kelt, Balogh Jánosnak címzett jelentése. Ezt követően, augusztus ­26-án érkezett a sértett feljelentése a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségre, amely iratot a KNYF-en már zajló nyomozás ügyirataihoz egyesítették.

Az eljárás során a nyomozó ügyészek eddig kétszer hallgatták ki tanúként az ezredes nőt, valamint az általa elmondottak alapján a bizonyítási eszközök beszerzése és értékelése folyamatos. A nyomozásban hat további tanút hallgattak ki és újabb adatokat, valamint orvosi iratokat és hanganyagokat szereztek be. Eddig nincs gyanúsítottja az ügynek.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!