2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

Orbán Viktor: Macedónia Magyarország szövetségese volt és marad

Ismét a miniszterelnököt kérdezték ellenzéki képviselők az azonnali kérdések órájában. A legtöbben Gruevszki, volt macedón kormányfő menekültstátuszát kérték számon a kormányfőn. Orbán Viktor válaszában kijelentette: a magyar hatóságok szabályosan jártak el, Macedónia pedig Magyarország szövetségese volt és marad.

  • Orbán Viktor: Macedónia Magyarország szövetségese volt és marad

Kíván-e újabb korrupcióért elítéélt közszereplőket hazánkba telepíteni? - tette fel a kérdést Sneider Tamás a Parmalentben. A volt macedón miniszterelnöki menekültjogáról kérdezték az ellenzéki politikusok a miniszterelnököt az azonnali kérdések órájában a Parlamentben.

Visszautasítom azokat a feltételezéseket és vádakat, amelyek a magyar állam bármely szervezetét, bármely szervét és bármely tisztségviselőjét törvénytelenség elkövetésével vádolják. Ez egész egyszerűen nem igaz, önök nem mondanak igazat, valójában hazudnak. Ami pedig az ügynek a lényegét illeti azért arra azért szeretném felhívni az önök figyelmét, hogy azok az emberek támadják most itt a parlamentben a kormányt, akik a bevándorlás pártján álltak mindig is. Az a helyzet, hogy önöknek a bevándorlás megakadályozásában segítséget nyújtó macedón miniszterelnöknek nyújtott tisztességes eljárások, ellenben Ahmed H-nak a volt igazságügyi miniszterükön keresztül jogi segítséget, ez az igazság – felelte Orbán Viktor. A Párbeszéd képviselője azonban nem elégedett meg a kormányfő válaszával.

Miniszterelnök úr szégyellje magát. Folyamatosan kérdezzük, konkrét kérdéseket és mosolyogva, vállat rángatva megválaszolja a nagy büdös semmit. Ez nem volt válasz a kérdésre, miért támogat ön terroristákat, hivatalosan, jogerősen elítélt korrupt bűnözőket – mondta Szabó Tímea. Orbán Viktor megismételte, a magyar hatóságok a jogszabályok betartása szerint jártak el.

Sajnálom, hogy ön nem éri be azzal a válasszal, amit most 86-szor fogok itt ma délután elmondani. Magyarországon vannak jogszabályok, ezek a jogszabályok mindenkire vonatkoznak, a magyar hatóságokra is és a magyar hatóságok a magyar jogszabályok szerint jártak el, minden tekintetben. Még egyszer megismétlem, a válaszom az ön kérdésére az, hogy a magyar hatóságok ...értem, hogy ön kérdezhet tőlem, de én meg válaszolhatok– ismételte meg korábbi szavait Orbán Viktor.

A jobbikos Jakab Péter egy cinikus megjegyzéssel kezdte felszólalását. Ahogy járom a vidéket, azt hallom, hogy egyre többeket aggaszt a Duna alacsony vízállása, mert mint mondják könnyen befagy és még a végén a Viktor megkoronáztatja magát– szólt felszólalásában Jakab Péter. A házelnök ezért figyelmeztette a képviselőt.

Miniszterelnök úr, Szent István alapvetően három dolgot várt el az ország mindenkori vezetőjétől, hogy ne lopjon, ne hazudjon, helyette alázattal szolgálja a magyarokat. Kérdezem, miért teszi ennek ellenkezőjét– folytatta Jakab Péter. A miniszterelnök válaszában felhívta Jakab Péter figyelmét arra, nem szép dolog, ha az ember hazudozik.

Az a helyzet, hogy önök folyamatosan mindenféle hazugságokkal vádolják meg a kormányoldalt, majd utána úgy tesznek, mintha az valóság lenne, és még egyszer a fejünkre olvassák a saját hazugságaikat. Ez szerintem nem helyes eljárás. Ami pedig a koronázást illeti, szeretnék egyértelműen fogalmazni, a magyar alkotmány ezt tiltja– mondta a miniszterelnök. Jakab Péter továbbra is azt állította, a miniszterelnök királynak érzi magát. Miniszterelnök úr, ön királynak képzeli magát, de valójában tudja, hogy ön micsoda, tudja mi? Egy közönséges lókupec– tette fel a kérdést. 

Szeretnék egy szót mondani a lókupecek védelmében, mert az a helyzet, hogy itt valami félreértés van, a lókupecség az egy tisztességes szakma és meg is haladja az én ....hőbörgés....meg is haladja az én képességemet, tekintettel arra, hogy a lókupecek értenek a lovaknak. A kérdést másképp kell feltenni, úgy kell feltenni, hogy mihez kell érteni egy vezetőnek? A válasz az, hogy a vezetéshez és hogy sikerült-e, ért-e hozzá, azt meg majd eldöntik a választók– válaszolta Orbán Viktor, majd végül a Jobbikos képviselőt kizárták a hétfői ülésről.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!