2020. október 31.,
szombat, Farkas napja

Orbán Viktor: Isten éltesse az édesanyákat!

Hír TV

2020. május 3., vasárnap 07:13, frissítve: vasárnap 17:15

Május első vasárnapja, anyák napja van. Az ünnepre való tekintettel a virágüzletek a hosszú hétvégén korlátlanul nyitva tarthattak, és nagy forgalmuk is volt. A koronavírus-járvány miatt azonban sokan nem tudják személyesen köszönteni édesanyjukat, nagymamájukat.

Személyesen nem, csak videoüzenettel köszönthette nagymamáját idén ez a négy testvér. Egy dalt és egy virtuális virágcsokrot küldtek anyák napja alkalmából.

Ugyancsak virtuálisan tartotta meg hagyományos anyák napi ünnepségét a Ringató és a Fiatal Családosok klubja. Több százan csatlakoztak a kezdeményezéshez, és otthonról énekeltek és játszottak közösen.

A Facebookon köszöntötte az édesanyákat Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. És a miniszterelnök is így üzent. Mindenki találja meg a módját, hogy köszönthesse édesanyját - mondta Orbán Viktor.

Magyarország kormány pedig az alábbi videóval köszöntötte az édesanyákat:

 

Egyre többen élhetik meg azt, hogy mit jelent édesanyának vagy édesapának lenni - erről a család- és ifjúságügyért felelős államtitkára beszélt a Kossuth rádióban.

Nagy volt a forgalom a virágboltosoknál

A járvány ellenére sokan szerették volna személyesen is köszönteni édesanyjukat. Az utcán álltak sorba a vásárlók az egyik budapesti virágüzlet előtt. A fertőzésveszélyre tekintettel egyszerre csak egy ember mehetett be a boltba, és az egyik kasszát is kihozták.

A virágboltok az anyák napjára való tekintettel egész hétvégén korlátlanul tarthattak nyitva. Ez a zalaegerszegi virágkötő azt mondta, az elmúlt egy-két hónapban megállt náluk az élet, így most örülnek, hogy visszatértek a vásárlók.

A hazai termesztésű növények ára nem változott, az import virágok viszont jóval drágábbak a járványhelyzet miatt - ezt már egy gyöngyösi virágkereskedő mondta.

A legnépszerűbbek idén is a tavaszi virágcsokrok és a kiültethető virágok, a fiatalok körében pedig egyre keresettebbek a virágboxok.

Hír TV/Facebook