2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Orbán Viktor: Ha 2022 volt a legnehezebb, akkor 2023 lesz a legveszélyesebb év a rendszerváltás óta

A miniszterelnök az évértékelőn kiemelte: két új veszély leselkedik ránk, az egyik a háború, a másik az infláció. A célokról azonban nem kell lemondani, így továbbra is minden évben lesznek családsegítő intézkedések, marad a munkaalapú gazdaság és a rezsivédelem is.

  • Orbán Viktor: Ha 2022 volt a legnehezebb, akkor 2023 lesz a legveszélyesebb év a rendszerváltás óta

Orbán Viktor köszönetet mondott a törökországi mentésben résztvevőknek

Orbán Viktor kormányfő a beszéde elején elmondta, hogy közel két hete pusztító földrengés volt Törökországban. A baj hirtelen jön, nem szól előre, hogy érkezik, nem kopogtat, egyszer csak ránk töri az ajtót. Bajban derül ki, kire lehet számítani. Ránk, magyarokra lehet számítani – jelentette ki Orbán Viktor, aki köszönetet mondott a mentésben résztvevő 167 honfitársunknak, akik életük kockáztatásával 35 embert mentettek ki a romok alól. Néhányan közülük itt vannak - tette hozzá. 

Vastaps a hősöknek: 

Egymillió ember állt munkába, soha nem dolgoztak ennyien Magyarországon, a magyar gazdaság háromszorosára növekedett, és már a minimálbér is nagyobb, mint az átlagbér volt a szocialisták alatt.

Orbán Viktor úgy folytatta: a kormány Brüsszelt megvető bátorsággal újjászervezte a magyar államot, és az akadályokat leküzdve felépített egy új magyar gazdaságot is.

Ha '22 volt a legnehezebb, akkor '23 lesz a legveszélyesebb év a rendszerváltás óta!

A kormányfő kiemelte: a háború kitörése óta minden megváltozott a politikában és a gazdaságban is, a világ a vadnyugat felé vette az irányt. Megjegyezte: átléptünk a háború éveibe, és folyamatos nyomás alatt élünk.

A lassan már állandósult migráció mellett két új ellenség, két új veszély leselkedik ránk: az egyik a háború, a másik az infláció, ha vissza akarunk térni az emelkedő pályára, amiről a covid járvány leszorított bennünket, akkor ezt a két veszélyt el kell hárítani, ezeket le kell győzni, ezen át kell verekedni magunkat.

Hozzátette: amikor a Nyugat a szankciókkal belépett a háborúba, mindent újra kellett gondolni, de a célokról nem kell lemondani.

Marad a családpolitika, marad a munkaalapú gazdaság, marad a nyugdíjasokkal kötött megállapodás, és vele a 13. havi nyugdíj, és marad a rezsivédelem is, folytatjuk az egyetemek és a gazdaság összekapcsolását, a magyar kézbe vett stratégiai ágazatokat, a bankszektort, az energiaszektort, a médiaipart magyar kézben tudjuk tartani, sőt a távközlési és infokommunikációs területet is visszamagyarosítjuk.

Minden évben lesznek újabb családsegítő döntések és a külhoni magyarok továbbra is számíthatnak ránk - folytatta a kormányfő. Emellett marad a vidéknek tett ígéret és a keleti országrész felzárkóztatása is, többek között felépül a feldolgozó mezőgazdaság és soha nem látott fejlesztések indulnak - tette hozzá.

Élőben a HírTV-n

A HírTV délutáni műsorrendje a rendkívüli eseményhez igazodott, annak minél szélesebb körhöz eljuttatását célozta.

A miniszterelnöki évértékelőn a csatorna két stábja is jelen volt. A helyszínen Papp Ágota kollégánk készített exkluzív interjúkat, míg a Várkert Bazár előtt Sárossy Petra a hírességekkel beszélgetett

Utóbbit kizárólag a Hír Televízió Facebook csatornáján követhették figyelemmel nézőink.

Az évértékelő értékelője

A HírTV stúdiójában Kondor Katalin újságíró G. Fodor Gábor politológus, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet igazgatója és Lentner Csaba közgazdász értékelték a miniszterelnöki beszédet. 

Műsorvezetők: M. Dobos Marianne és Gerhardt Máté

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!