2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Orbán Viktor: Ez a győzelem az egész országé

Folytatniuk kell a kormánypártoknak a nemzeti, néppárti politikát az önkormányzati választás eredményének ismeretében – mondta a miniszterelnök a parlamentben elhangzott napirend előtti felszólalásában. Orbán Viktor a munkahelyteremtést és a családok helyzetének javítását továbbra is a kormány legfőbb feladatai közé sorolta. A kormányfő szerint a magyarok érdekeit az szolgálja, ha a politikusok ideológiai okfejtések helyett a józan eszükre hallgatnak.

Az önkormányzati választás győzteseinek gratulált, a választóknak pedig köszönetet mondott parlamenti felszólalásában a miniszterelnök: „Köszönöm, hogy részt vettek a választáson és életet adtak a magyar demokrácia következő négy évének is.” Orbán Viktor azt mondta: a kormánypártok fölényes győzelmével Magyarország győzött.

– Azért győzött az egész ország, mert a választás végkifejlete, végeredménye és következménye egy sohasem tapasztalt együttműködés, összefogás és egység – fogalmazott a miniszterelnök. A kormányfő szerint a Fidesz–KDNP, amióta kormány került, arra használta fel az egységet, hogy munkába állítsa Magyarországot. A spekulációra, segélyre vagy hitelre alapozott élet mindig összeomlással végződik – monda el újra Orbán Viktor.

– A munka tartást és méltóságot ad az embernek, javítja az önbecsülését és nem utolsósorban pénzt hoz a házhoz. Tisztelt Ház! Az emberek értik ezt, meggyőződésem szerint ezért nyerhettük meg zsinórban a sokadik választásunkat – tette hozzá.

A Fidesz–KDNP folytatja a munkahelyteremtést, tette egyértelművé a miniszterelnök. Mint mondta, a jólét nem alap, hanem következmény, a munka következménye. „El kell kerülnünk, és ez a következő időszak legfontosabb feladata lesz, el kell kerülni, hogy a munkahely és a család közötti választás csapdájába essenek Magyarország polgárai.”

Orbán Viktor úgy fogalmazott: az önkormányzati választás eredménye is megerősítette a kormánytöbbséget abban, hogy folytatni kell a nemzeti, néppárti politikát. „Ideje, hogy magunk mögött hagyjuk az ideológiák és az izmusok korszakát. Ha az ideológiát majmolod, orra buksz az első buckában. Ez néhányakkal meg is történt. Két lábbal kell a földön állni, a valóság és a józan ész fölötte áll az ideológiai okfejtéseknek és a szellemi spekulációknak” – fogalmazott.

A miniszterelnök azt ígérte, hogy a kormány a három harmadot szolgálja majd, így azok is számíthatnak a Fidesz–KDNP-re, akik az ellenzékre szavaztak.

Rózsaszín festékről és bombákról beszél az ellenzék

Az ellenzéki pártok képviselői – a Jobbiktól az LMP-ig – sikerpropagandát és szociális válságot emlegettek a miniszterelnök felszólalása után. Orbán Viktor azt kérdezte tőlük, hogy ha a helyzet valóban olyan súlyos, amilyennek leírták, akkor miért szavaznak mégis zsinórban az emberek a Fidesz–KDNP-re. Bővebben >>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

 Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Önök ezt az országot egyszer már tönkretették - így reagált Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében arra, hogy Gyurcsány Ferenc felesége azt mondta: majd az ő kormánya visszaállítja Magyarországon a munka becsületét, majd ők tisztességes nyugdíjakat és béreket fizetnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!