2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Belföld

Orbán Viktor: Európa ma Közép-Európában épül

Európát ma a csehek, a lengyelek, a szlovákok és a magyarok építik! - jelentette ki a miniszterelnök Komáromban a Monostori híd átadásán. Orbán Viktor hangsúlyozta, a beruházás és az átadás is bizonyítja, hogy a Duna nem elválasztja, hanem összeköti a magyar és a szlovák nemzetet. A kormányfő hozzátette: a két ország gazdasági együttműködése soha nem látott jó formát mutat: Szlovákia Magyarország 3. legfontosabb külkereskedelmi partnere.

  • Orbán Viktor: Európa ma Közép-Európában épül

Orbán Viktor miniszterelnök Igor Matovic szlovák kormányfő társaságában adta át az új komáromi Duna-hidat.

A magyar kormányfő kiemelte: „Azért jöttünk, hogy átadjuk a fantasztikus hidat” – mondta az impozáns építmény kapcsán. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a Duna nem elválasztja, hanem összeköti a két nemzetet.

Emlékeztetett: ez már a második hír, amit átadhat Esztergomban. A magyar–szlovák kapcsolatokról szólva hangsúlyozta, hogy a két ország csak szövetségben lehet igazán sikeres, tágabb kitekintésben pedig a V4-ek együttműködését említette olyan platformként, amely jelentősen hozzájárulhat a térség felemelkedéséhez. A kormányfő rávilágított arra is, hogy az új híd az Európai Unió egyik legfontosabb beruházása.

Elmondta: mi magyarok leszoktunk az elégedettségről, az új feladatok, kihívások éltetnek minket. Ebből két nagyobb is akad: 87 kilométernyi út hiányzik a magyarországi szakaszon, hogy a beruházás teljessé váljon. Emellett a másik fontos feladat a V4-államok fővárosait összekötő vasúthálózat megépítése. Ezek a projektek amiatt is kiemelten fontosak, mert a magyar–szlovák kapcsolatok szárnyalnak, Szlovákia a harmadik legfontosabb kereskedelmi partnerünk.

– Európa jövője Közép-Európában épül – zárta beszédét Orbán Viktor.

Igor Matovics szlovák kormányfő szerint a jelenlegi járványhelyzet furcsa szituációt teremtett: a határok lezárása ellenére adták át a hidat. – Országaink lakosai közt évszázadokig nem voltak határok, száz éve a Duna természetes határ – emlékeztetett a szlovák miniszterelnök. Matovics annak a reményének is hangot adott, hogy további, a két nemzetet összekötő hidak is épülhetnek a jövőben.

Emlékeztetett: a projekt az EU társfinanszírozásában valósult meg. A híd építése kapcsán pedig köszönetet mondott Orbán Viktornak és a magyar kormánynak a sikeres erőfeszítésekért.

– Remélem, hogy a jövőben megépül több ezer híd a polgáraink, az emberek között is – zárta beszédét Matkovics.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!