2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Belföld

Orbán Viktor és Nicolas Sarkozy is felszólaltak a migrációs konferencián

A 21. század nagy sorskérdése a migráció. Ez lesz a központi témája annak a budapesti konferenciának, amelyet a hétvégén tartanak. A rendezvényen jelenlegi és volt politikusok, valamint közéleti személyek és szakértők vesznek részt.

  • Orbán Viktor és Nicolas Sarkozy is felszólaltak a migrációs konferencián

Az európai Unióban erősödni fognak a bevándorlásellenes erők a májusi EP választás után - ezt mondta a Napi aktuálisban a Middle East Forum elnöke. Daniel Pipes hangsúlyozta, egyetért a magyar kormánnyal a kvóták ügyében. Véleménye szerinte nem szabadna a betelepítéseket ráerőltetni az Unió tagállamaira.

A szakértő a hétvégi budapesti migrációs csúcs egyik előadója. A rendezvényen több nézőpontból is részletesen elemzik majd a bevándorlás kérdését.

Azt gondolom, hogy ez egy borzalmas hiba volt, amit Angela Merkel 2015-ben elkövetett, és hogyha a németek szeretnének egy- másfél millió migránst befogadni, ez az ő döntésük. De ezért nem kellene mégsem a többi országra ráerőltetni, úgyhogy én egyetértek a magyar kormánnyal, amikor nemet mond, és nem akar ezzel együttműködni – mondta Daniel Pipes, a Middle East Forum vezetője. 

Nehezen fogadja el Nyugat-Európa, hogy a migráció és a bevándorlók integrálása nem minden esetben működik - ezt már Douglas Murray mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

A népszerű angol író, aki a Mathias Corvinus Collegium meghívására érkezett Magyarországra úgy fogalmazott, erőltetett érvek vannak a bevándorlás mellett, és aki ezeket megkérdőjelezi, azt rögtön megtámadják.

Douglas Murray szerint így volt ezzel Orbán Viktor miniszterelnök is, akit azért büntetnek a nyugati politikusok, mert 2015-ben megkérdőjelezte Németország menekültpolitikáját.

Egy olyan klubot nem lehet egyben tartani, amelyben néhány ország, illetve amelynek a középpontjában egyes emberek egyik országot a másik után oktatják ki és leckéztetik, mint egy kisiskolást aki nem jól viselkedik. Tehát van amikor tiszteletben kell azt tartani, hogy az egyes országoknak jogukban áll a vezetőiket megválasztani és az általuk adott mandátumot tiszteletben kell, hogy tartsuk. És szerintem ebben a blokkban ez egy hiba, illetve tévedés– mondta a szerző. 

A hétvégi konferencián beszédet mond többek között Nicolas Sarkozy volt francia elnök is, és Václav Klaus, korábbi cseh kormányfő is. Szombaton délelőtt Orbán Viktor miniszterelnökkel szólal fel a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!