2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Orbán Viktor: Elég erősek vagyunk, hogy kimaradjunk a háborúból

Magyarországon nem koalíciós kormány van, ezért elég erős ahhoz, hogy kimaradjon a háborúból - szögezte le néhány héttel ezelőtt Orbán Viktor. A miniszterelnök korábban többször figyelmeztetett: David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete nyomásgyakorlás céljából érkezett hazánkba. Ennek kézzel fogható jelei ki is rajzolódtak: a nagykövetség plakátkampányon keresztül próbálja háborúpárti álláspontra bírni Magyarországot.

  • Orbán Viktor: Elég erősek vagyunk, hogy kimaradjunk a háborúból

Magyarország ellenáll a háborúpárti nyomásgyakorlásnak, ugyanis nem koalíciós kormánya van - szögezte le néhány héttel ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnök.

A nyomásgyakorlásnak pedig már szemmel látható jelei vannak.

"Ruszkik haza!" - ilyen feliratú óriásplakátok jelentek meg a napokban, az ország több pontján. A plakátkampányt a dollármédia és az amerikaiak által finanszírozott álcivil szervezetek révén, az amerikai nagykövetség indította.

A hirdetményeken található felirat szerint ugyanis a megbízó a Nyugati Pályán nevű Facebook-oldal, amely szervezetet egyébként az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének támogatásával hoztak létre, még 2020 februárjában. A plakátokon pedig egyértelműen olvasható: a kampány az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének támogatásával készült.

Már nagykövet-jelöltként arról beszélt szenátusi meghallgatásán David Pressman, hogy fenyegetve érzi a demokráciát Magyarországon.

Szeptembertől tölti be tisztségét az amerikai nagykövet, aki kinevezése után nem tétlenkedett: rögtön egy videóban támadta meg hazánkat.

A videós animáción egy kvíz formájában gúnyolódnak azon, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök vagy egy magyar szereplő kijelentése hangzik-e el. Azokat a figyelmeztetéseket parodizálták ki, miszerint a nyugati szankciók ártalmasak az európai gazdaságra, illetve, hogy Amerika profitál az ukrajnai háborúból.

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete szerdán ismét aggodalmairól beszélt. Mint mondta: az USA fokozott figyelemmel követi a magyar-orosz egyeztetéseket, ugyanakkor Washington számára fontos a Magyarországgal fennálló hosszútávú jó kapcsolat.

"A magyar kormány nem fog változtatni az álláspontján, amerikai nyomásra sem vagyunk hajlandóak változtatni azon, hogy életeket menteni csak tűzszünettel és békével lehet" - reagált a történtekre a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely kiemelte: az amerikai diplomácia láthatóan nem tett le arról a szándékáról, hogy háborúpárti álláspontba préselje hazánkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Egyetért azzal, hogy politikai aktivistákat hívnak meg egyházi iskolákba?
David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!