2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Orbán Viktor: Akik nincsenek beoltva, azok életveszélyben vannak

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott.

  • Orbán Viktor: Akik nincsenek beoltva, azok életveszélyben vannak

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, egy biztos, nyakig vagyunk a negyedik hullámban, és a neheze ezután következik. A számok is emelkedni fognak, mindenki elkaphatja a vírust, de nem mindegy, milyen következményekkel. Akik nincsenek beoltva, azok életveszélyben vannak - mondta a kormányfő. Aki nincs beoltva, az mindenkire veszélyt jelent, tehát azokra is, akik be vannak oltva. A járvány terjedésének a sebességét lassítják a védelmi lépések - tette hozzá. A második oltás után négy-hat hónappal az oltás védereje gyengül, ezért indokolt a harmadik oltás. 

Oltásügyben bizonyított eredmények vannak

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a baj oka, hogy még mindig nincs mindenki beoltva. Akkor nem lesz ötödik hullám, ha mindenki be lesz oltva. A kormányfő közölte, az oltatlanok megnyújtják a járvány hullámát. Az oltásellenesek is rá fognak jönni, hogy vagy beoltják magukat, vagy meghalnak - tette hozzá. Nincs más megoldás, mint oltási hetet hirdetni. Reméli, hogy december környékén már lesz olyan vélemény, hogy az 5-12 éves gyerekeket lehet-e oltani. Nem lesz más választás a végén, hogy mindenkinek be kell oltania magát, csak a belátás segít - tette hozzá. Jó néhány halálos betegség ellen be vagyunk oltva - mondta a kormányfő. A tudomány nem egy vallás, amiben feltétel nélkül meg lehet bízni benne, de oltásügyben bizonyított eredmények vannak - hangsúlyozta a kormányfő.

Felmondási tilalom van az egészségügyben és rendvédelemben

A rémhírterjesztésekről azt mondta, hogy azok végigkísérték a járványt, de mostanra már egyre kisebb a hatása. Orbán szerint az orvosok és az ápolók az életüket is odaadják, a mentősök mindig is fantasztikusak voltak. Oltóanyag van, védekezéshez szükséges anyag van - tette hozzá. Most már van elég tapasztalat, a leggyengébb pont mindig a szakorvosok száma. Most életbe lépett, hogy a rendvédelemben és az egészségügyben felmondási tilalom van - mondta a kormányfő.

Egyelőre nem nyitják ki a kiskunhalasi járványkórházat

A kiskunhalasi járványkórház kiemelt kórház lesz, és csak akkor nyitják ki, ha nagy baj lesz, és vezényelni fognak oda orvosokat - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint egyelőre nincsen szükség rá. Több mint kétszer annyi ágy van, mint amennyi most kell. Az előző hullámok tapasztalatai nagy segítséget jelentenek most - tette hozzá.

Orbán Viktor: Rendkívüli helyzetben nem szabad óvatoskodni

Orbán Viktor a rezsicsökkentésről azt mondta, hogy az most kiegészült a benzinár kérdésével. Eddig a benzinárat a piacra bízta a kormány.Nem lehet tétlenül nézni, hogy az árak az égbe mennek, és amikor minden szakértő szerint az árak hosszú ideig magasak lesznek, akkor reagálni kell.A benzinár mindig beépül az adott termék árába is - hívta fel a figyelmet a kormányfő. Rendkívüli helyzetben nem szabad óvatoskodni - tette hozzá. Orbán közölte, hogy ebben a kérdésben mindenki óvatos Nyugaton is. Három hónapig marad a 480 forintos maximált ár. A baloldal mindig is piaci árat követelt, míg mi más állásponton vagyunk.

"Indokolt, hogy a kisvállalkozásokat a magas rezsiárak alól kimentsük"

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy messze 80 százalék felett van a mostani intézkedés támogatottsága. Úgy védjük meg a családokat, hogy létrehoztunk egy háztartási árszabási rendszert. Korábban a vállalkozások számára ez nem volt nyitott, most a kisvállalkozásoknak lehetőségük lesz a belépésre - mondta a kormányfő.Indokolt, hogy a kisvállalkozásokat a magas rezsiárak alól kimentsük. 

Orbán Viktor: A brüsszeli bürokrácia vért hány a rezsicsökkentésről

A brüsszeli bürokrácia vért hány a rezsicsökkentésről - mondta a kormányfő. Brüsszelben a multik diktálnak - tette hozzá. Orbán Viktor elmondta, amikor rezsicsökkentés és benzinárcsökkentés van, akkor a multiktól veszünk el pénzt. A baloldal mindig a multik oldalán áll - mondta a kormányfő. 2010 előtt kétszer-háromszor ennyi volt a gáz-és az áram ára, miközben azt ígérték nem lesz emelés. A multik mindig elkezdik védeni az érdekeiket, és úgy állítják be a dolgokat, mintha az ő érdekük közérdek lenne. Nem lehet úgy kezelni válságot, hogy az emberekkel fizetettjük meg. 

Az 5,5 százalékos növekedés biztosan meglesz

A baloldal le van kötelezve a multik felé, és bízik benne, hogy nekik lesz igazuk. Amikor a baloldal azt mondja, hogy kevesebbet kell fogyasztani, akkor sokak csak egy dolgot mondanának. Pedig a rezsiügyben egyet is érthetnénk - mondta a kormányfő. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy 2021-re vonatkozóan az a döntés született, hogy a többletbevételeket a családok kapják meg. Ha 5,5 százalékos növekedés lesz, akkor a családok visszakapják a befizetett adójukat. Az 5,5 százalékos növekedés biztosan meglesz - tette hozzá. A korábban várt magasabb növekedés azért nem sikerült, mert világszinten termékhiány lépett fel - mondta a kormányfő. 

Megkapják a 13. havi nyugdíjat az érintettek

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a világszintű chiphiány nagy mértékben érinti a hazai autógyártást, és ha a globális ellátási láncok működnek, akkor 7 százalék feletti növekedés is lehetett volna. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a nyugdíj nem alku, vagy vita kérdése.A nyugdíj nem egy elvont közgazdasági kérdés, hanem egy érzelmi és társadalmi igazságossági kérdés.A mai sikerek a nyugdíjasok korábbi munkája nélkül nem jött volna létre - mondta a kormányfő.A korábbi gyurcsányi kormányzás utolsó sebe a 13. havi nyugdíj elvétele volt, és február közepén megkapják a 13. havi nyugdíjat az érintettek. Ez egy fontos dolog, mivel azt mutatja, hogyan gondolkozunk a szüleinkről - tette hozzá.

Így segítik a fiatalokat

Orbán Viktor a 25 éven aluliak szja-mentességéről azt mondta, hogy nagyon nehéz az életet elkezdeni, és ebben segítséget kell adni. Örülök neki, hogy a gazdaság jól teljesít, hogy ezt meg tudtuk adni a fiataloknak - zárta szavait. 

 

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.
Emlékük legyen áldott + videó

Emlékük legyen áldott + videó

A Parlamentben is megemlékeztek a holokauszt magyarországi áldozatairól. 1944-ben ezen a napon, április 16.-án kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. A Mazsihisz elnöke emlékeztetett, a zsidókat ma Izraelben érő véres támadások után ismét magasra csapott az antiszemitizmus lángja a világban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!