2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Orbán osztrák színvonalúvá emelné a hazai természetjárást

Osztrák színvonalúra emelné a hazai természetjárást a miniszterelnök. Ennek első lépéseként Orbán Viktor megállapodást írt alá a Magyar Természetjáró Szövetséggel. Ebben rögzítik annak kereteit, hogyan újítják fel a következő években az ország 25 ezer km-es turistaúthálózatát és a renoválásra szoruló szálláshelyeket.

Betört ablakok, lyukas tető, omladozó vakolat. Így néz a turistaház a Pilisben, a Lajos forrásnál. Az elhanyagolt ingatlanok felújítása is része annak a megállapodásnak, amelyet a miniszterelnök kötött a Magyar Természetjáró Szövetség elnökével Dobogókőn, az ország első turistaháza előtt.

„Ha a szövetség képes arra, hogy megnevezze azokat a ma köztulajdonban, állami vagy állami cégtulajdonban lévő létesítményeket, épületeket, területeket, amire szüksége van, fel akarja újítani, amelyet működésbe akar hozni, akkor a magyar állam egyrészt rendelkezésre bocsátja, kettő, vállalja a felújítás költségét, és ad annyi pénzt, amiből folyamatosan karban lehet tartani” – közölte Orbán Viktor.

A felújításra szoruló szálláshelyeket a következő hónapokban mérik fel. „Szerintem 2-3 milliárd forintból a turistaházakat meg lehet csinálni. Nagyon látványosan, európai mintára ezeket a házakat fel lehetne újítani és lakhatóvá tenni. Ez akár még 30 házat is takarhat” – közölte Garancsi István, a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke.

Megújulnak a turistautak

A tervek szerint megújul az ország közel 25 ezer km hosszú turistaút-hálózata is. „Nagymértékben helyre kell hozni a jelzésfestést, mert a fák nem úgy nőnek ki, hogy rajtuk van a jelzés. Erre van a szövetségnek egy nagyon komoly szabványa, ezt a következő években el kell tudni fogadtatni, és be kell tudni tartani” – fogalmazott Garancsi István.

A felújítást és karbantartást a Magyra Természetjáró Szövetség koordinálja majd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!