2020. július 12.,
vasárnap, Izabella, Dalma napja

Orbán: mi nem vagyunk hajlandók azt csinálni, amit Brüsszel diktál

Hír TV

2019. március 24., vasárnap 08:36, frissítve: vasárnap 13:34

Mi nem vagyunk hajlandók azt csinálni, amit Brüsszel diktál, ha az a magyaroknak nem jó. - ezt mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy Brüsszel 2010-ben megszorításokat követelt, amire a magyar kormány válaszképpen hazaküldte a Nemzetközi Valutaalapot és adót csökkentett. Aztán azt akarták, hogy a bankok a devizahiteleket százszorosan fizettessék meg az emberekkel, ám a kormány ehelyett elszámoltatta a bankokat. Orbán Viktor hozzátette: Brüsszel azt is mondta, engedjük be a migránsokat, de a kormány inkább kerítést épített és a kötelező betelepítési kvótát továbbra sem fogadja el.

Arra kérem a magyar embereket, menjenek el szavazni és mutassuk meg Brüsszelnek május 26-án.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arra kérte a magyar embereket, hogy ha szeretik a hazájukat, ha ki akarnak állni a hazájuk érdeke mellett, vegyenek részt a május 26-i európai parlamenti választáson.

El kell menni a választásokra és meg kell mutatni a Brüsszelieknek, hogy Magyarországon azt történik, amit a magyar emberek akarnak és nem Brüsszelben fogják mindenfajta éppen balra húzó és tolódó pártok meg Soros György féle ilyen civil szervezetek irodáiban eldönteni, hogy mi történik Magyarországon és mi történik Európában– mondta.

A miniszterelnök azt is mondta: Brüsszel 2010-ben megszorításokat követelt, amire a magyar kormány válaszképpen hazaküldte az IMF-et és adót csökkentett. Közölte: azt is akarták, hogy a bankok a devizahiteleket százszorosan bevasalhassák az embereken, a magyar kormány ehelyett elszámoltatta a bankokat. Hozzátette: Brüsszel azt is mondta, engedjük be a migránsokat, a kormány viszont kerítést épített és továbbra sem hajlandó elfogadni a kötelező betelepítési kvótát.

Mi nem vagyunk hajlandók azt csinálni, amit Brüsszel diktál, ha az a magyaroknak nem jó.

A kormányfő szavai szerint a brüsszeli bürokraták buborékban élnek és elveszítették a kapcsolatot a valósággal. Úgy fogalmazott: a brüsszeli bürokraták nem mondhatják meg nekünk, hogy mit csináljunk, mi mondjuk meg nekik, hogy mit kell tenniük.

 

Azt biztosan tudtuk, hogy bennünket nem lehet sem kizárni, se felfüggeszteni.

A Fidesz európai néppárti tagsága ügyében a miniszterelnök úgy fogalmazott: időt nyertek, és majd az európai választások után eldöntik a Fideszben, mi jó Magyarországnak. Hozzátette: a Fidesz eltávolítását kezdeményező 13 párt kivétel nélkül bevándorláspárti.

Ők azt a szárnyát képviselik az Európai néppártnak amely a migrációt nem akarja megállítani, hanem törvényesíteni akarja, tehát ők bevándorláspártiak. Tehát az az ellentét, amely az egész Európai Unión belül feszül. államok között is, az megjelent a néppártban is és a baloldal elérkezettnek látta a pillanatot, hogy indítson ellenünk egy támadást. Nekünk meg az volt a dolgunk, hogy ezt a támadás elhárítsuk. Ez megtörtént – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor megismételte: a Fideszt nem lehet sem kizárni, sem felfüggeszteni, a Fidesz negyedik kormányzati ciklusát tölti, és az elmúlt három EP-választáson a legsikeresebb európai párt volt.

x
Rendkívüli hír