2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Orbán: Ezen múlik Budapest védekezésének a sikere

Orbán Viktor szombat reggel Esztergomba látogatott, ahol ellenőrizte a védekezést.

„Az árhullám az ország szívéhez közeledik. Döntőnek mondható két nap következik, hiszen itt lakik a legtöbb ember és a legtöbb értéket is itt kell megvédeni” – fogalmazott. Pozitívumként emelte ki a miniszterelnök, hogy nem történt haláleset és sérülés sem, és eltűnt személyről sincs tudomásuk a szakembereknek. A célkitűzést – hogy emberéletben ne essen kár – sikerült teljesíteni – tette hozzá Orbán Viktor.

Jelenleg Szőnynél van még egy nehéz szakasz, de ott a kórház nincs veszélyben. Dunabogdányba Székelyföldről érkezett egy nagyobb csapat önkéntes, jelenleg ők dolgoznak a helyszínen. Nagymaros is küzd az árral szemben, de a felmérések szerint a település megvédhető.


A Duna lassú apadása miatt előreláthatólag csak csütörtökön lehet Győrből átvezényelni az ottani erőket más területekre. Pénteken pedig Komáromból küldik át a szakembereket, hogy a Budapest alatti területeket védeni tudják.

Budapesten a csatornázási rendszeren múlik leginkább a védekezés sikere – szögezte le Orbán Viktor. A mostani árhullám maxima 895 centiméterre várható. A miniszterelnök elmondta, jelenleg a főváros három területén zajlik a védekezés. A Római-parton a védműbe 10 ezer köbméter homokot építettek be. A második fő helyszín a Margitszigeten zajlik. A sziget 8 méterig képes lenne megvédeni magát, de a megerősítéssel 915 centiméter magasságig biztonságosan áll. A harmadik kiemelt terület a rakpartok vonala.

Budapestről előreláthatólag 7-8 nap alatt vonul le a Duna. Ez június 17–18-án várható. Ennek tükrében Orbán Viktor meghosszabbítja a veszélyhelyzetet.

Küldje be videóját!
Az árvízről készült friss videóikat várjuk a Hír TV applikációján keresztül! A beküldött felvétellel részt vehet videopályázatunkon is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!