2021. 09. 17. Péntek Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Belföld

Orbán Balázs: Egy épkézláb javaslatot nem fogalmazott meg az ellenzék

Kunhalmi Ágnes (MSZP) felszólalására Orbán Balázs reagált a kormány részéről.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke felszólalása előtt gratulált Marosvásárhely újonnan megválasztott polgármesterének, Soós Zoltánnak, majd rátért a fő témájára, amely Pálffy Ilonának, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnökének visszavonulásával volt kapcsolatos. Kunhalmi Ágnes felidézte, hogy bár arról volt szó, hogy konszenzussal döntenek az NVI elnökének utódlásáról, de végül Orbán Viktor miniszterelnök dr. Nagy Attilát, az Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkárát terjesztette Áder János elé.

A kormány részéről Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára reagált az elhangzottakra. Orbán Balázs szerint

Kunhalmi Ágnest párttársai kellemetlen helyzetbe hozták, hiszen egy olyan témában kellett egy „ötperces performanszot előadnia”, amelyről nem rendelkezik megfelelő információkkal, hiszen azon a tárgyaláson, amelyet Kunhalmi megemlített, azon nem vett személyesen részt.

A parlamenti és stratégiai államtitkára arra is felhívta az ellenzéki képviselő figyelmét, hogy vannak jogszabályok, amelyek megszabják, hogy bizonyos pozíciókra miként lehet jelöltet állítani, illetve ki hogyan tölti be ezt a pozíciót, és ezt nem az Orbán-kormány találta ki, hanem az elmúlt 30 évben mindig is így működött. Orbán Balázs kitért arra is, hogy az egyeztetésen a Demokratikus Koalíció nem is vett részt, a jelenlévő ellenzékiek pedig egy épkézláb javaslatot nem tudtak megfogalmazni az NVI elnökének személyére.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Soros kottájából olvasott Karácsony

Papírról olvasva tartott angol nyelvű konferenciát Karácsony Gergely a budapesti CEU épületében. 2021. szeptember 17.

Orbán Viktor: Jövőre sikerülhet helyrehozni az őszödi beszéd okozta gazdasági bajokat

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott. 2021. szeptember 17.

2006, Őszöd: 15 éve került nyilvánosságra Gyurcsány gyalázatos hazugságbeszéde

Miután kiszivárgott a botrányos, trágár hangfelvétel, Gyurcsány terrorral és erőszakkal akarta megtartani a hatalmát. 2021. szeptember 17.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!