2019. augusztus 25.,
vasárnap, Lajos, Patrícia napja

Orbán Balázs: A kampány legfontosabb témája a migráció és a terrorizmus

MTI

2019. május 15., szerda 21:33

Magyarország nem engedheti meg magának, hogy kiadja kezéből az őt érintő döntéseket. Ezt az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára mondta a Fidesz országjárásán. Rétvári Bence hozzátette: a brüsszeli bürokráciában változásra van szükség, mert jelenleg nem szolgálja az egyes nemzetállamok érdekeit.

Magyarország elemi érdeke, hogy Brüsszel befejezze a célzott betelepítést – mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára Szobon. A politikus szerint az Európai Unió területére az elmúlt években sok százezren jutottak be ellenőrizetlenül, közülük több ezer embernek akár terrorcselekményekhez is köze lehet. Példaként említette azt a férfit, akit decemberben fogtak el Budapesten. Az F. Hasszánként utazó szíriairól később kiderült, hogy az Iszlám Állam jelentős embere lehet.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy Brüsszel folyamatosan kettős beszédet alkalmaz Magyarországgal szemben. Az úgynevezett babaváró támogatásról szóló aggályait például be sem ismerte.

A két politikus egyetértett abban, hogy május 26-a fontos dátum, ahol lehet és kell is változtatni az uniós politikán, mert az jelenleg nem szolgálja a nemzetállamok érdekeit.

Hír TV