2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szinbád 22:00

Belföld

Orbán: Abból nagy baj lenne + Videó

A köztársasági elnök szerint a boldogulás alapja csak a teljesítményen nyugvó siker lehet. Áder János erről a szegény sorsú, de tehetséges gyermekeket felkaroló Csányi Alapítvány tanévzáró ünnepségén beszélt. Orbán Viktor miniszterelnök méltatta a nagytőke társadalmi szerepvállalását.

A miniszterelnök sofőr nélkül, a köztársasági elnök kísérettel érkezett Tatárszentgyörgyre, a Csányi Alapítvány Életút napjára. A 2005-ben alapított civil szervezet tehetséges, de nehéz sorsú gyermekek tanulmányait segíti tízéves kortól a diploma megszerzéséig. Jelenleg 181 diákot támogatnak.

– Minden évben megrendezzük az Életút napot, melynek több célja is van – közölte Csányi Sándor. – Egyrészt, hogy a gyerekek találkozzanak egymással, bár évente többször is találkoznak, nyári táborok és különböző programok révén, de ez egy ilyen hivatalos tanévzáró vagy nyárnyitó, ilyenkor van mód arra, hogy díjazzuk azokat a gyerekeket, akik a legjobb eredményt érték el – fogalmazott.

A köztársasági elnök köszöntőjében azt mondta: a sikerhez az anyagi hozzájárulás mellett erőre és kitartásra is szükség van.

– Az Életút program legalább három nagyon fontos dolgot üzen mindannyiunknak: az egyik, hogy csak akkor lehetünk igazán eredményesek, ha a saját sikerünkkel mások sikerét is elősegítjük – mondta Áder János. A másik, hogy csak a teljesítményen nyugvó siker lehet a személyes és a közös boldogulás alapja, a harmadik pedig, hogy álmaink valóra váltásának mégiscsak az a legbiztosabb módja, ha mielőbb felébredünk, és munkához látunk – tette hozzá az államfő.

A miniszterelnök az alapítvány focibajnokságának döntőjére menet azt mondta: a nagytőke társadalmi szerepvállalását támogatja.

Orbán Viktor szerint nagyon fontos, hogy sohase gyakorolhassa a nagytőke a politikai hatalmat Magyarországon, ezért volt a 2010 előtti nyolc év rendkívül kártékony. Mint a kormányfő közölte: részben a kormányzó pártot, részben magát a pártot átvették milliárdosok, és bár – megfogalmazása szerint – milliárdosokra szükség van, de nem a kormányban és nem a pártok élén, mert abból nagy baj lesz.

A diákok az alapítvány válogatottjával mérkőztek meg, amelyben Áder János mellett Orbán Viktor és az Országgyűlés sportbizottságának elnöke, Bánki Erik is pályára lépett. A 3-3-ra végződött meccset a gyerekek nyerték meg tizenegyesekkel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!