2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Belföld

Orbán: A Terror Háza Múzeum sikertörténet

A Terror Háza Múzeum sikertörténet, mert létrejöttével többé nem a volt kommunisták mondják meg, hogy mi az igaz és mi a hazug, hanem azok, akiket letaposott ez a rendszer - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kommunizmus áldozatainak emléknapján közzétett videójában.

  • Orbán: A Terror Háza Múzeum sikertörténet

A kormányfő a Terror Háza Múzeum megalakulásának 20 éves évfordulója kapcsán úgy fogalmazott: "ez egy sikertörténet, ha fiatalabb lennék, azt mondanám, hogy a Terror Háza nagy királyság". Hozzátette: a múzemba látogató fiatalok, idősek, nyugatiak, keletiek és minden magyar valami olyan fontosat kap itt, amit sehol máshol nem kaphatna meg. A múzeum létrejöttének fontosságát hangsúlyozva úgy fogalmazott: "itt a kommunizmus és a nácizmus közötti kapcsolatnak egy egyszerűen elmondott, a hasonlóságot kifejező megtestesülése van".

Kiemelte: a Terror Háza Múzeumban az áldozatoknak van neve és sorsa, amit ők mondanak el, de a tetteseknek is van neve és arca. És a kettő nincs összekeverve, amit a kommunisták ügyesen csináltak, egészen a Terror Házának a létrejöttéig, megalapításáig - jegyezte meg. "Többé nem a volt kommunisták mondják meg, hogy mi a jó, mi a rossz, mi az igaz és mi a hazug, hanem végre azok mondhatják el, akiket letaposott ez a rendszer, akik valóban az elnyomottak voltak, akiktől elvettek mindent. Van akitől az életét, van, akitől a családját, van, akitől a vagyonát, van, akitől a pályáját, a karrierjét, a lehetőségét. Szóval végre ők a győztesek, a történelem az ő oldalukon van, és ezt most elismerik" - fogalmazott Orbán Viktor.

Fotó: terrorhaza.hu

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!