2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Orbán: A kormány megerősítette a rendőrséget

A kormány az elmúlt négy évben megerősítette a rendőrséget, így ma már az ország minden településén van állandó rendőri jelenlét.

A kormány az elmúlt négy évben megerősítette a rendőrséget, így ma már az ország minden településén van állandó rendőri jelenlét. Ezt Orbán Viktor mondta a rendőr- és tűzoltó tiszthelyettesek ünnepélyes avatóünnepségén. A miniszterelnök hangsúlyozta azt is, hogy 2010 óta a kormány a tisztességes embereket védő törvényi környezetet teremtett, és megtisztították a rendőrséget azoktól, akik a bűn oldalára álltak. Orbán Viktor az 1400 tiszthelyettes előtt beszélt arról is, hogy mára korszerűbbé tették a rendvédelmi munka feltételeit.

Közel ezernégyszáz avatásra váró tiszthelyettes sorakozott fel a miniszterelnök, valamint a Belügyminisztérium és a katasztrófavédelem vezetői előtt. A fiatalok egy féléves intenzív képzés után léphetnek be a rendőrség és a tűzoltóság állományába.

„Ennek a szakmának becsülete van, úgy gondolom, hogy nemcsak szakmát, hanem hivatást is választottunk.” – Vida Gábor korábban az építőiparban dolgozott, szeptemberben döntötte el, hogy tűzoltó lesz.  „Mindenki vonulós tűzoltóként fog kezdeni. Hétfőn már mindenkinek jelentkezni kell a gyakorlati helyén és ott gyorsan beilleszkedve kell együtt dolgozni majd csapatban, az idősebb és tanultabb kollégákkal együtt” – mondta a tűzoltó őrmester.

„Becsületemre és lelkiismeretemre fogadom, hogy Magyarországhoz és annak alaptörvényéhez hű leszek.” – Összesen 1395-en tettek esküt. A tiszthelyettesek közül 1098-an a rendőrség, 121-en a készenléti rendőrség, 176-an pedig a katasztrófavédelemnél fognak dolgozni.

Orbán: Felelősséggel jár

„Ne felejtsék el, az egyenruha erőt és tartást ad, az egyenruhás szolgálat mindig felelősséggel jár.” – A miniszterelnök hangsúlyozta: a kormány az elmúlt négy évben megerősítette a rendőrséget, így ma már az ország minden településén van állandó rendőri jelenlét. Orbán Viktor beszélt arról is, hogy 2010 óta a tisztességes embereket védő törvényi környezetet teremtettek, és megtisztították a rendőrséget azoktól, akik a bűn oldalára álltak.

„Magyarország 2010-ben nemcsak gazdasági értelemben állt a csőd szélén, hanem sok minden mással egyetemben romokban hevert a rend és közbiztonság is. Azonban akkor a magyar emberek úgy döntöttek, hogy gyökeres változást akarnak, úgy döntöttek, hogy nemcsak a gazdaságot kell talpra állítani, hanem helyre kell bizony állítani a rendet, a közbiztonságot, helyre kell állítani a jogállamot is. Mi, magyarok tízmilliónyian erre vállalkoztunk 2010-ben, és azt jelenthetem Önöknek, hogy ma már nemcsak a gazdaság hanem a rend és a közbiztonság dolgában is jobban állunk, mint korábban” – fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök január végén jelentette be, hogy idén márciustól visszamenőlegesen havi 10 ezer forintos bérkiegészítést kapnak a tiszthelyettesek. Továbbá a kormány tervei szerint a rendőrségnél is a pedagógusokéhoz hasonló életpályamodellt fognak bevezetni.

Ezek is érdekelhetik

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!