2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Orbán: 20 év után először van ilyen együttműködés

Szerdától fokozatosan forgalomba állítják a főváros legújabb buszait. A 159 újonnan vásárolt jármű az európai sztenderdnek megfelelően alacsonypadlós és légkondicionált. A miniszterelnök szerint a rendszerváltozás óta először tudott együttműködni a főváros és az ország vezetése.

„Ki vagyok képezve, úgy érzem, hogy elvezetném!” – Hamar beletanult a buszok irányításába a kormányfő az új Mercedes–Benz Citarók átadásán. A buszokat gyártó cég vezetése humorosan még egy kormányt adott a miniszterelnök kezébe. 159 új, alacsonypadlós, légkondicionált Mercedes Citaro 2 típusú buszt vehettek át az ország és a főváros vezetői. A miniszterelnök szerint ez a főváros sikere.

„Magyarország és Budapest csak együtt lehet erős és sikeres. Magyarország már jobban teljesít, mint korábban, ideje, hogy Budapest is megmutassa, többre képes annál, mint amit korábban mutatott” – fogalmazott a miniszterelnök. Orbán Viktor hozzátette: Budapest ügyei a jelenlegi városvezetés mellett gazdára leltek.

„Néhány éve még nokiásdobozokról beszéltünk, most pedig Mercedes-buszokról, új zenei központról, nemzeti olimpiai központról és a főváros nagy tereinek, parkjainak a megújulásáról beszélgetünk – fogalmazott Orbán Viktor. – Tisztelt hölgyeim és uraim, 20 év után állnak először úgy a csillagok, hogy Budapest és az ország vezetése akar és képes is együttműködni” – tette hozzá a kormányfő.

A főpolgármester hangsúlyozta: az önkormányzati választások után az első feladatok között láttak neki a közösségi közlekedés megújításának, ennek köszönhető a megújuló járműpark.

„A 2010 előtti évtizedben elképesztő módon hagyták leromlani Budapest buszparkját – mondta Tarlós Istán. – Az átlagéletkor egyedülállóan magas, 18 év volt eddig, és 2006 óta új, alacsonypadlós busz nem állt forgalomba Budapesten. Hét év szünet után állnak tehát végre új buszok forgalomba, most 2013 tavaszán” – közölte Budapest főpolgármestere.

A legjobbat, vagy semmit!

A gyártó EvoBus cég vezetése szerint a magyarok egy magas műszaki felszereltségű, megbízható járművet vehetnek birtokukba. „Budapest és lakói olyan szállítást, közlekedést érdemelnek, amely megfelel a magas minőségi elvárásoknak – fogalmazott Till Oberwörder. – Az alapítónknak, Gottlieb Daimlernek volt egy mottója, ami úgy szólt: »A legjobbat, vagy semmit!« És a legjobb az, amit szállítani kívánunk” – hangsúlyozta az EvoBus Gmbh értékesítési és vevőszolgálati igazgatója.

Az új buszok három ütemben állnak majd forgalomba Budapesten, májusban, júniusban és júliusban is több mint 50 új busszal gazdagodik a járműpark.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!