2024. 02. 26. Hétfő Géza napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Belföld

Operatív törzs: Lehetőleg senki ne halassza el az érettségijét

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár volt az operatív törzs pénteki tájékoztatójának vendége.

  • Operatív törzs: Lehetőleg senki ne halassza el az érettségijét

Utolsó napi tájékoztatóján pénteken az operatív törzs újra magas újfertőzött- és halálozási adatokat kellett, hogy kommentáljon - egy olyan hajnali ülés után, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett, és amely után a Kossuth rádióban bejelentette, nem lesznek szóbeli érettségik, az írásbeli vizsgákig pedig már nem kezdődik újra a jelenléti oktatás a középiskolások számára.

Maruzsa Zoltán köznevelésügyi államtitkár szólalt meg először.

"Napirenden van az iskolák és óvodák tervezett nyitása, a tervezett időpont április 19."

- közölte.

Az érettségivel kapcsolatban azonban elmondta, hogy mivel az április 19-ei időpont közel van az írásbeli érettségihez, a vizsgákig már nem nyitják meg a jelenléti oktatás lehetőségét május 10-ig.

Konzultációkat lehet szervezni.

Írásbeli vizsgák lesznek csak, szóbeli nem - erősítette meg a miniszterelnöki bejelentést.

Részletekbe menően elmondta, szóbeli nyelvvizsga nélkül az írásbeli is érvényes lesz, ám nyelvi érettségin 12-25 százalékos teljesítmény esetén tehető szóbeli.

A testnevelés-érettségihez is kapcsolódnak engedmények.

Akik "fizetős" vizsgákat tennének most, azok visszakaphatják a pénzüket, vagy szeptemberre halaszthatják a vizsgájukat, de Maruzsa Zoltán mindenkit arra buzdít, hogy ne halasszon.

Amely pedagógust pedig a vizsgák alatt hívhatnának oltani, azok e hétvégi oltási időpontra számíthatnak.

Maruzsa Zoltán maga is felügyelni fog írásbeli vizsgákon.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese bejelentette,

615 maszktalan emberrel kellett csütörtökön intézkedni, 602-en voltak közterületen vendéglátóhelyek ideiglenes bezárására csütörtökön nem került sor és még mindig van 173 ember, aki nem tartja be a lazább kijárási tilalmat és a gyülekezési szabályokat. A korridorokon 50 intézkedés történt.

Karanténadatok: 46 755-en vannak karanténban, egy nap alatt 5825-öt rendeltek el, mobilon 3599 ember követhető.

Galgóczi Ágnes NNK-főosztályvezető a már ismert járványügyi adatokkal kezdett.

Kiemelte, még mindig sok a kórházban ápolt és a gépi lélegeztetett, de jól halad az oltási program, 1,126 millióan már két oltással rendelkeznek, az oltási rangsorban 2. helyen áll Magyarország az EU-n belül.

Megerősítette, a jövő héttől már hatféle vakcina áll rendelkezésre - utalta a Janssen egydózisos vakcina rendelkezésére állására.

Figyelmeztetett, akit egyszer beoltottak, a második oltására is menjen el, ettől ugyanis tartósabb védelem alakul ki, és üzente azt is, mindenki regisztráljon.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Kell-e NATO és ha igen, akkor minek? - tette fel a kérdést Földi László titkosszolgálati szakértő a Bayer show-ban. Az egykori hírszerző emlékeztetett, évekkel ezelőtt a magyar kormány is felvetette az európai fegyveres erők felállítását az Észak-atlanti Szerződés Szervezete helyett. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megműtötték Gulyás Gergelyt

Megműtötték Gulyás Gergelyt

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert megműtötték. A beavatkozás sikeres volt. A műtétet követő rehabilitáció időszakában Gulyás Gergely helyettesítését a parlamentben és a kormányülésen Panyi Miklós államtitkár, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese látja el.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!