2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Online aláírásgyűjtés az akác és a pálinkafőzés védelmében

Online aláírásgyűjtést indít a Fidesz–KDNP a magyar föld, az akác és a szabad pálinkafőzés védelmében. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerint azért van erre szükség, mert az európai parlamenti választások közeledtével az unió több fronton is támadást indított Magyarország ellen.

A szabad pálinkafőzés 2010-ben egyike volt az Orbán-kormány első intézkedéseinek. Saját használatra ötven liter tiszta szesznek megfelelő gyümölcspárlatot lehet adómentesen főzni vagy főzetni évente. „Szerintem ez nagyon nagy segítség a gazdálkodóknak, ugyanis vannak olyanok, akik nem tudnák ezt megfinanszírozni, hanem a megtermett gyümölcsöt egész egyszerűen kiöntenék, nem lenne pénz, pénzük lefőzetni” – mondja Kovács Gábor tiszaföldvári üzemvezető.

Az Európai Bíróság szerint az adómentesség ellentétes az uniós joggal. „Most a bérfőzési díj 700 és 1000 forint között van főzetenként, főzdénként, a mindenkori jövedéki adóval számolva akár 1000-1500 forinttal is megnőhet literenként a főzetési díja” – véli Pásztor Sándor szaktanácsadó.

A brüsszeli bürokratáknak az akác is szúrja a szemét, az uniónak az a baja vele, hogy nem őshonos. „A méhészet árbevételének az ötven százaléka vagy annál is több akácméz termeléséből tevődik ki. Most hogyha ez megszűnik, például kivágják az akácokat, láthattuk az elmúlt években, voltak akácfagyások, a méhészek csak vegetáltak” – mondja Kovács Attila domaszéki méhész.

A kormány a május elsejétől hatályos földtörvénynél is számít brüsszeli kifogásokra. „Nem hagyjuk azt, hogy a brüsszeli bürokraták beleszóljanak abba, hogy miképpen főzzük a pálinkát, milyen fákat ültetünk és hogy a magyar földtörvény milyen garanciákat tartalmaz. A magyar földtörvény ugyanis Európa egyik legerősebb földtörvénye, de hogyha kifogások érik, akkor még tudjuk erősebbé tenni, még tudunk több garanciát beépíteni annak érdekében, hogy a magyar földet a magyar gazdák tudják megvásárolni, hogy a helyi földbizottságokban az ő érdekeik érvényesüljenek” – jelentette ki Fazekas Sándor.

A Fidesz–KDNP online aláírásgyűjtést indít a termőföld, az akác és a szabad pálinkafőzés védelmében – jelentette be a pártszövetség társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója, Nyitrai Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Néhány óra alatt összegyűjtötte az európai parlamenti választáshoz szükséges húszezer aláírást a Fidesz–KDNP - jelentette be a kormánypártok kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás azt mondta: a munkát folytatják, a cél, hogy minél több emberhez jussanak el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

Április 30-án hirdeti ki másodfokú határozatát a Pécsi Ítélőtábla, a buszos ügy néven ismert perben. A vádirat szerint az eredeti árnál 666 millió forinttal többért vett Pécs használt tömegközlekedési járműveket. Első fokon a vádlottakat felmentették.
Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

A múlt hétfőn elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. A tragédiát követően, pénteken az édesanyja a közösségi oldalán tette közzé, hogy mikor lesz a fiatal lány végső búcsúztatása - írja a haon.hu.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!