2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Csinibaba

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Olyan szimpatikusnak tűntek, nem gondolták, hogy kirabolják őket

Letartóztatták azt a debreceni házaspárt, amely idős embereket rabolt ki. A pár profi módszerrel ékszereket és készpénzt zsákmányolt áldozataitól. A házaspárt a rablásért öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Szabó Gyuláné azt meséli, hogy többször történt már, hogy fényes nappal kirabolták. Olyan szimpatikusnak látta az elkövetőket, hogy nem is feltételezte róluk, hogy bűnözők. „Megszólított egy hölgy, akiről álmomban nem gondoltam volna, hogy nem állhatok meg vele beszélgetni; mindig is egy beszélgetős típusú ember voltam. Először kért egy kisebb összeget, utána egy nagyobbat, és elvették a pénzemet.”

A hatvan év felettiek sérelmére elkövetett bűncselekmények száma tavaly több mint 20 százalékkal csökkent Hajdú-Bihar megyében, de még mindig 2000 felett van. „Kimondottan, fokozottan veszélyeztetett a hatvan év feletti korosztály, különböző trükkökkel be lehet őket csapni. Valószínűleg engem is be lehetne csapni, ez olyan kifinomult módszer volt, azt gondolom, hogy ezzel bárkit át lehetett volna verni” – fogalmazott Juhász Zoltán rendőr alezredes.

Szombaton fogták el a házaspárt, amely profi módszerrel rabolt ki otthonában két debreceni idős asszonyt, egyiküket augusztusban, a másikat még májusban. Vezetékes telefonon vásárlási szokásaikról faggatták őket, majd válaszaikért cserébe ajándékcsomagot ígértek, ezt vitték házhoz. Egyik áldozatukat lekötözték, és a nyakához kést szorítottak. A büntetlen előéletű rablók a két helyszínről több százezer forint készpénzt és ékszereket zsákmányoltak. „Előállításukat követően mind a ketten részletes, őszinte, feltáró jellegű, beismerő vallomást tettek. Jelenleg a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben előzetes letartóztatásban vannak” – nyilatkozta Muszka Zoltán, a Debreceni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

A házaspárt a rablásért öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Lelepleződött Magyar Péter

Lelepleződött Magyar Péter

Magyar Péter hazudott – írja az Origo. Nem a párt neve miatt választotta a Tisza Pártot, hanem mert pontosan ismerte őket. Az összekötőkapocs pedig a piramisjátékért 4 évig börtönben ült anyós jelölt volt. S. Máriának ugyanis ugyanebben a piramisjátékban bűntársa volt a Tisza Párt alapítója.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!