2023. 01. 27. Péntek Angelika napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Olajszőkítés: vizsgálják Portik kapcsolatát a szolgálatokkal

A Portik Tamáshoz köthető Energol Rt. titkosszolgálati hátteréről is tárgyalt a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága – írja a Magyar Nemzet.

A 90-es évek olajügyleteiről elhíresült vállalat és a szolgálatok kapcsolatát a Belügyminisztérium vizsgálja. A bizottság ülésén az is elhangzott, hogy a cégnél keletkezett vagyon alvilági újrafelosztása vezetett a 90-es évek leszámolásos merényleteihez. Közben az Országgyűlés Portik–Laborc-találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottságának elnöke az 1990-es évekig visszamenőleg vizsgálná az Energol Rt. olajszőkítési ügyeit. Mile Lajos a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt is mondta, a korabeli szolgálatok, a rendvédelmi szervek, a vám- és pénzügyőrök mellett politikusok érintettségét is vizsgálni kell.

– Meg kellene nézni van-e kapcsolata Portik Tamásnak a szolgálatokkal, akkor azt a választ kaptam sokáig, hogy nem, jogilag nincs semmi. Aztán előkerültek ezek a kazetták és kiderült, hogy mésgiscsak volt, legalábbis az együttműködés elindítására volt késztetés. Most kiderült hogy a katonai titkosszolgálatokkal is volt, az Energolon keresztül is valamilyen kapcsolata. Ez megrázó és szövevényes história, mert ha csak a Portik figuráját nézzük, akkor látjuk, hogy olyan együttműködési forma alakult ki, ami bizony az egész országra nézve veszélyes lehet – mondta Mile Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megkezdődött a cseh elnökválasztás második fordulója

Megkezdődött a cseh elnökválasztás második fordulója

Megkezdődött pénteken délután a cseh elnökválasztás második fordulója, amelyben eldől, hogy Petr Pavel nyugalmazott tábornok, vagy Andrej Babis volt kormányfő lesz az utódja Milos Zemannak, akinek második - egyben utolsó - mandátuma március elején lejár.
Dízelhiányra készülhetnek az európai országok

Dízelhiányra készülhetnek az európai országok

Február elején életbe lép az orosz nyersolaj importjára vonatkozó újabb uniós szankció, ami megtiltja a nyersolaj és egyes kőolajtermékek behozatalát Oroszországból az Európai Unióba, illetve a meglévő készletből sem lehet eladni harmadik félnek. Egyes szakértők szerint ez pont az EU legfontosabb vívmányát, a szabad belső piacot rúgja fel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!