2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Belföld

Okok, amiért kifejezetten fontos a gyermekvédelmi népszavazás

Sok félreértés és tévedés övezi, sokan pedig elbagatellizálják a közelgő gyermekvédelmi népszavazás súlyát – hívta fel a figyelmet a CitizenGO.

  • Okok, amiért kifejezetten fontos a gyermekvédelmi népszavazás

A konzervatív érdekvédelmi szervezet szerint sok olyan hangot hallani – amit javarészt az LMBTQ-szervezetek is terjesztenek –, hogy a kormány egy nem létező témát fúj fel, ugyanis a genderlobbi nincs jelen Magyarországon és nem éri el a gyerekeket, egyesek pedig úgy vélik, hogy már van gyermekvédelmi törvény az ügyben, ezért az április 3-i népszavazás teljesen felesleges. Ezeket az állításokat cáfolva azonban rámutatnak, hogy a genderlobbi igenis jelen van Magyarországon, sőt már rengeteg gyermeket és fiatalt sikerült elérnie és befolyásolnia.

A CitizenGO példaként említi a Labrisz Leszbikus Egyesület gondozásában megjelent és foglalkoztatástervekkel ellátott Meseország Mindenkié című LMBTQ-mesekönyvet, amely a gyermekkönyvesboltokban, valamint a könyvtárak gyermekrészlegein, így a Szabó Ervin Könyvtár tagkönyvtáraiban is megtalálható. Hasonló példa a gyermekek érzékenyítésére #acsaládazcsalád kampány keretében kiadott Micsoda család című lapozókönyv is, ami a CitizenGO információi szerint szintén a Szabó Ervin Könyvtár gyermekrészlegén díszeleg.

Felhívják a figyelmet egy, a gyermekeket LMBTQ-témákkal befolyásoló magyar tananyagra is, ami szintén a leszbikus egyesülethez köthető. A Még mindig tabu? című nevelőknek és diákoknak szánt oktatási, nevelési segédanyag egyebek mellett a családi életre nevelés kerettantervét heteroszexistának, homofóbnak és transzfóbnak titulálja, arra buzdítja a pedagógusokat, hogy a transzneműek által választott keresztnevek használatával erősítsék a diákok biztonságérzetét, sőt kifejezetten pozitívnak tartják, ha a tanár saját „Pride-élményét osztja meg”. 

A szervezet kiemeli a hazánkra nehezedő nemzetközi nyomást  is, ami miatt különösen nagy tétje van a gyermekvédelmi népszavazásnak. Tájékoztatásuk szerint számos európai ország jogsértőnek titulálja a gyermekvédelmi törvényt, és annak visszavonását követeli, amit – ne felejtsük el – 

a Márki-Zay Péter vezette hatpárti szivárványkoalíció maradéktalanul teljesítene.

Közben országszerte nagy erőkkel folyik a Soros Györgyhöz köthető LMBTQ-szervezetek kampánya, amely a gyermekvédelmi népszavazás ellehetetlenítését helyezte kilátásba. Kampányuk sikeressége érdekében az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság több száz aktivistája az elmúlt néhány hét folyamán tizenöt városban – köztük Pécsen, Zalaegerszegen, Székesfehérváron, Győrben, Veszprémben és Balatonfüreden – is megfordult, hogy a vidéki emberekkel is megértesse az április 3-i szavazás tétjét. Az LMBTQ-szervezeteknek ugyanis meggyőződésük: amennyiben a népszavazás érvényes és eredményes lesz, az hosszú távon nagyon káros hatásokkal járhat közösségük tagjaira.

A jelek szerint azonban a szexuális kisebbségek érdekében folytatott lobbitevékenység és a szabotázsakció – bár elmondásuk szerint sokan támogatják őket – nem okozott egységes sikert, sokan ugyanis kendőzetlenül őszintén kifejtették: nem kérnek a kampányból.

Az a baj, hogy túltoljátok ezt a dolgot, politikai okból kampányoltok és eltúloztok mindent. Senki nem bántja a melegeket Magyarországon és soha nem hasonlította senki a melegeket a pedofilokhoz

– hangsúlyozta egy középkorú férfi Balatonfüreden, egy idős nyugdíjas hölgy pedig úgy fogalmazott: „Nincsen lelkiismereted, mert nincsen gyereked”. Többen a népszavazás elszabotálására indított kampányt szégyellnivalónak nevezték, ennek fényében pedig azt is megkérdőjelezték, hogy a kampány elindítói magyarok-e. 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Bëlga egy számának sorával üzent Bayer Zsolt a gyalázkodó DK-soknak + videó

A Bëlga egy számának sorával üzent Bayer Zsolt a gyalázkodó DK-soknak + videó

Minősíthetetlen stílusban sértegette Császár Attila újságírót Rónai Sándor, Barkóczi Balázs pedofilsegítőnek nevezte Futó Boglárka riportert, a tejszínhabra a cseresznyét pedig Gyurcsány Ferenc tette fel az Országgyűlésben. Bayer Zsolt sem hagyta szó nélkül a DK-s politikusok vállalhatatlan magatartását a Bayer show-ban. Így üzent nekik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!