2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 11:05

Belföld

Ők szivárogtatták ki az őszödi beszédet?

Három jobboldali és négy baloldali politikus felelős az őszödi beszéd kiszivárogtatásáért – állítja Szabó Bálint. A Fiatal Baloldal korábbi Vas megyei vezetője, aki azóta már kilépett a Demokratikus Koalícióból is, azt követeli a belügyminisztertől, hogy hozzák nyilvánosságra az ügy nemzetbiztonsági vizsgálatának eredményét. Szabó Bálint szerint a Fidesz Nógrád megyei elnöke is részt vett a Gyurcsány-beszéd nyilvánosságra kerülésében. A Fidesz szóvivője viszont azt mondta: csak az tudta kiszivárogtatni a beszédet, aki részt vett az MSZP 2006-os őszödi frakcióülésén.

Pintér Sándornak címzett petícióval érkezett a Belügyminisztériumba Szabó Bálint. Néhány perccel később újságírók előtt a tárca sajtófőnöke vette át az iratot. Szabó Bálint azt kéri a belügyminisztertől, hogy hozza nyilvánosságra azt a titkosszolgálati jelentést, amelyik 2006 és 2009 között készült az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról. A magánemberként nyilatkozó férfi egy cd-t is megmutatott. Azt mondta: a 2006 nyarán készült hangfelvételen az azóta már elhunyt Rózsa-Flores Eduardo és vezető szocialista politikusok közötti párbeszéd hallható. Szerinte a titkosszolgálati jelentés ezt is tartalmazza.

Katalin, Imre és Ferenc – a Demokratikus Koalícióból kilépett Szabó Bálint egy hónapja három egykori vezető szocialista politikus keresztnevét árulta el egy a Heti Válasznak adott interjúban. Most további hét nevet ígért. Elsőként egy Nógrád megyei fideszes országgyűlési képviselőt nevezett meg. „Bíró Márk országgyűlési képviselő, aki az én állításom szerint 2006-ban szoros kapcsolatban állt Rózsa-Flores Eduardóval. Azt állítom, hogy Rózsa-Flores Eduardo a szocialista vezető politikusoktól kapott felvételt vagy felvételrészleteket eljuttatta postásként Bíró Márknak, és ez került felhasználásra több hónappal később” – fogalmazott.

„Az őszödi beszédet kiszivárogtatni csak az tudta, aki az MSZP frakcióülésén részt vett, és tudtommal Bíró Márk nem vett részt az MSZP őszödi frakcióülésén. Egyébként pedig azt gondolom, hogy az őszödi beszéd nyilvánosságra hozatalának nem a módja az, ami felháborít, hanem magának a beszédnek a tartalma” – reagált a Fidesz szóvivője, Zsigó Róbert.

Bíró Márkot ez idáig a Hír Televízió nem tudta elérni. Azt egyelőre Gyurcsány Ferenc sem mondja el, hogy kik a kiszivárogtatók, párttársa, Molnár Csaba szerint azért, mert nem tudja bebizonyítani. A Demokratikus Koalíció alelnöke tagadta azt a korábbi lapinformációt is, hogy Gyurcsány informálisan megüzente a szocialistáknak: ha kihagynák pártját a 2014-es választási szövetségből, nyilvánosságra hozza az MSZP-s kiszivárogtatók nevét. Gyurcsány Ferenc egyébként legutóbb a DK június 16-ai tüntetésén azt mondta, hogy büszke az őszödi beszédére, amely szerinte egy korszakváltás kezdete volt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Uszik nyerte a Fury elleni címegyesítő bokszcsatát

Uszik nyerte a Fury elleni címegyesítő bokszcsatát

Az ukrán Olekszandr Uszik lett a profi boksz abszolút nehézsúlyú világbajnoka, miután a magyar idő szerint vasárnap hajnali címegyesítő mérkőzésen pontozással legyőzte a brit Tyson Furyt a szaúd-arábiai Rijádban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!