2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Nyugat-nílusi láz: évi 10-50 esetet regisztrálnak

  •  Nyugat-nílusi láz: évi 10-50 esetet regisztrálnak

Magyarországon évek óta jelen van a nyugat-nílusi láz, így nem kell aggódni az elmúlt időszakban tapasztalt megbetegedések miatt – mondta a járványügyi felügyeleti főosztály vezetője. Molnár Zsuzsanna szerint évente 10-50 megbetegedést regisztrálnak, főként az idősebb korosztály körében. A betegséget szúnyogok terjesztik, emberről emberre nem terjed. A belgrádi sajtó kedden számolt be arról, hogy Szerbiában idén 70 embernél mutatták ki a kórt, akik közül öten már meg is haltak a fertőzésben.

„Mivel szúnyogcsípés útján terjed, ezért a védekezés elsősorban a szúnyogcsípés megelőzését kell hogy célozza. Ha szabadban vagyunk, használhatunk szúnyogriasztó szereket, az ablakokra ajtókra szúnyoghálókat kell felszerelni, védhetjük magunkat úgy is, hogy estefelé, kora hajnalban hosszú ujjú ingben illetve nadrágban vagyunk. Illetve nagyon fontos, hogy minden olyan eldobott tárgyat, ami az udvarban, lakás környékén van szedjük össze, mert sokszor nem is gondolunk rá, de egy PET-palackban összegyűlik a víz, és ez igen kedvező körülményeket biztosít arra, hogy a szúnyogot ott tovább szaporodjanak” – emelte ki Molnár Zsuzsanna, a Kórházhigiénés és Járványügyi Felügyeleti Főosztály osztályvezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!