2019. május 26.,
vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Nyomozást rendelt el a NAV a Jobbik korrupciógyanús pénzügyei miatt

Hír TV

2018. december 13., csütörtök 23:13, frissítve: péntek 00:10

Nyomozást rendelt el a NAV a Jobbik korrupciógyanús pénzügyei miatt – értesült a Magyar Idők. A lap emlékeztet: ősszel ketten is feljelentést tettek az ügyben.

A közbejelentéseiről ismert Tényi István mellett Szabó Balázs, volt szekszárdi jobbikosként azért fordult a Legfőbb Ügyészséghez, mert tudomására jutott, hogy a Jobbik - feltehetően Simicska Lajostól - úgy kapott pénzt, hogy azt Szabó Gábor pártigazgató a regionális igazgatókon keresztül juttatta el a tagokhoz, majd vissza kellett fizetni a pénzt a Jobbik kasszájába. Szabó Balázs a HírTv-nek azt mondta: a pártvezetés kihasználta a radikálisokat.

Ezeket az embereket kihasználták és a saját önös céljaikra használták fel és ki tudja, hogy ezekből a pénzekből ki gazdagodott azt ugye tudjuk, hogy a pártkasszába kerültek be regionális, illetve választókerületi szintekre leosztva a postán befizetve csekk formájában ugye párttámogatás címszó alatt, de azt nem tudhatjuk, hogy onnan ugye kihez hogyan kerültek ezek az összegek ugyanis Szabó Gábor erre kínosan ügyelt, hogy a pártkassza kulcsa az mindig szigorúanaz ő nayakában lógott, hogy így fogalmazzak– mondta a Jobbik volt szekszárdi elnöke.