2021. május 11.,
kedd, Ferenc napja

Nyolc hónapos terhesen él élettársával a Városligetben egy fiatalasszony

Hír TV

2020. július 16., csütörtök 10:12

Nyolc hónapos terhesen, hajléktalanként él a Városligetben egy 23 éves nő 48 éves élettársával. Állítják, hiába kérték az érintett balliberális vezetésű önkormányzatok segítségét. Így attól félnek, hogy a nő a bokrok között szüli meg gyermekét.

A Városligetben, a bokrok között, egy kétszemélyes sátorban lakik hónapok óta ez a pár. Az asszony 23 éves, nyolcadik hónapos terhes, a férfi 48 éves, munkanélküli. Többször kérték az érintett hetedik és XIV. kerületi önkormányzat segítségét, de eddig eredménytelenül - állítják.

A családdal véletlenül, hat hete került kapcsolatba az Alfa Szövetség elnöke. Ő is próbált segíteni nekik, levéleben kereste meg mindkét önkormányzatot, de egyelőre ő sem kapott érdemi választ.

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere nem reagált sem az Alfa Szövetség, sem a Hír Tv megkeresésére, holott a hajléktalan párt hivatalosan a VII. kerületben, lakcím nélküliként tartják nyilván. A Hír TV érdeklődése után viszont a zuglói önkormányzat hirtelen segítőkészséget mutatott: A párbeszédes alpolgármester, Szabó Rebeka azt mondta: csak néhány napja szerzett tudomást a pár helyzetéről, de már keresik a megoldást.

Megkeresésünk után egyből segítőkész lett a Főpolgármesteri Hivatal is. Levélben azt válaszolták: ha az érintettek segítségért fordulnak a Hivatalhoz, a főpolgármester közreműködik a család helyzetének a rendezésében.

 

Hír TV