2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Nyitottak az önkéntesek fogadására az egyetemi klinikákon

Nyitottak az önkéntesek fogadására az orvostudományi egyetemek klinikáin, elkezdődött a toborzás, a Semmelweis Egyetemen már a segítők alkalmazása is - közölték a felsőoktatási intézmények az MTI-vel.

  • Nyitottak az önkéntesek fogadására az egyetemi klinikákon

A Szegedi Tudományegyetemen felmérik a veszélyhelyzetben a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban felmerülő feladatok ellátására vállalkozó önkéntesek létszámát. Az egyetemen dolgozó egészségügyi és nem egészségügyi végzettségű dolgozók - beleértve az igazgatásban foglalkoztatottakat is - az adott szervezeti egység vezetőjénél, a hallgatók online felületen jelentkezhetnek önkéntes segítőnek. Az igényeknek megfelelően a klinikai központ a kiválasztott egyetemi polgárokkal önkéntes segítői jogviszonyt létesít.

A Semmelweis Egyetem az elsők között szervezte meg az önkéntes segítők felvételét a mindenkori járványügyi helyzethez igazodva. Mind központi, mind az egyes klinikák szintjén folyamatosan zajlik oktatásuk, és a mindenkori helyzethez illeszkedően segítői alkalmazásuk.

A Debreceni Egyetemen is megkezdődött az önkéntes segítők bevonása a veszélyhelyzet kezelésével összefüggő munkákba - közölte az intézmény sajtóirodája az MTI-vel.

Első lépésként a hatodéves, szigorló orvostanhallgatókat toborozzák. Eddig 75 - 61 magyar és 14 külföldi - hallgató regisztrált a belgyógyászat, a gyermekgyógyászat, a sebészet, a szülészet, a neurológia és a pszichiátria területén. Őket bevonják a napi munkába, és hamarosan megkezdődik a veszélyhelyzet kezelésével kapcsolatos speciális képzésük is. Szükség esetén a debreceni sürgősségi klinikán is szolgálatot teljesítenek majd az önkéntesek.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában az ellátás biztosított. Amennyiben a későbbiekben a helyzet úgy kívánja, a Pécsi Tudományegyetem is kész önkéntesek fogadására, a szakmai szabályok maximális betartása mellett, szakági iránymutatás mentén - tudatta az intézmény.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!