2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A "Bihar grófja" Czárán Gyula 11:00

Belföld

Novák Katalin: nincs elég gyerek Európában

A héten indul a következő nemzeti konzultáció, ami ezúttal a családok védelméről és támogatásáról szól.

  • Novák Katalin: nincs elég gyerek Európában

Novák Katalin ezzel kapcsolatban kiemelte: jelenleg nincs olyan európai ország ahol elég gyermek születne a népességfogyás ellensúlyozására, a nemzeteknek pedig el kell dönteniük hogy a demográfiai probléma kezelésében a migrációra vagy a belső erőforrásikra támaszkodnak. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hozzátette, hogy a kormány a magyar gyermekekben és a gyermekvállalás támogatásában látja a jövőt, az embereket pedig arra kérik, hogy minél többen töltsék ki és küldjék vissza a kérdőívet, ami 10 eldöntendő kérdést tartalmaz. A konzultáció során a többi között a népességfogyás kezeléséről és a családtámogatások munkához kötéséről is kérdezik az állampolgárokat.

Ez egy nemzeti párbeszéd, egy nemzeti konzultáció is a családtámogatás kérdéskörében, és azt szeretnénk, ha ebben az irányok szempontjából, a lehetséges irányok szempontjából a magyar választópolgárok is véleményt nyilváníthatnának.– mondta korábban Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. 

Szeptember közepén jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy az új kormányzati ciklus egyik legfontosabb témája Magyarország ddemográfiai helyzetének javítása lesz. Gulyás Gergely akkor arról beszélt: Nemzeti Konzultációt indít a kormánya a témában. A részletekről hetekkel később a Kabinetiroda adott tájékoztatást. Dömötör Csaba arról beszélt a konzultáció célja az új családtámogatási rendszer alapjainak megteremtése.

A családok védelméről szóló Nemzeti Konzultációval tehát kijelölhetjük a jövőbeni családtámogatási intézkedések alapjait, egyúttal erős üzenetet küldhetünk, azt az üzenetet, hogy Európa megújulása elképzelhetetlen a családok megerősítése nélkül. Ha erősek a családok akkor a népességcserét és bevándorlást támogató erőknek sokkal sokkal kisebb a mozgásterük.– nyilatkozta Dömötör Csaba a miniszetelnöki kabinetiroda államtitkára.

A kormány a migráció helyett belső erőforrásokkal szeretné megoldani Magyarország demográfiai problémáit - mondta el az EMMI államtitkára. Mi a magyar gyermekekben látjuk a magyar jövőt, ezért a magyar gyermekeknek a megszületését, a magyar fiataloknak a gyermekvállalását és a gyermeket nevelő családoknak a támogatását tartjuk kiemelten fontosnak– tette hozzá. Novák Katalin bejelentette: már a héten elkezdik kipostázni a konzultációs íveket, amelyen 10 eldöntendő kérdés tesznek fel a lakosságnak a demográfia témakörében.

Sokak szerint kihívást jelent egy fiatal pár számára, hogy az önálló élethez vezető úton elinduljanak éppen ezért arra vonatkozik a kérdés, hogy egyetértenek.e azzal, hogy egy akár 5-10 millió forintos kamatmentes életkezdési kölcsönnel segíthetnénk a jövőben a fiatalokat, erre vonatkozik a kérdés, hogy egyetértenek.e azzal, hogy a fiatal házaspároknak támogatást kell adni az önálló életkezdéshez– mondta az államtitkár asszony beszédében. 

Emellett a konzultáció kérdései között szerepel, hogy továbbra is a munkához kellene-e kötni a családtámogatásokat, de rákérdeznek a három gyermeket vállaló édesanyák kiemelt támogatására és arra is, hogy négy gyermek vállalása után létrejöjjön-e a főállású anyaság intézménye. Az államtitkár hozzátette: azoknál a kérdéseknél ahol a bevezetőhöz konkrét javaslat is tartozik - megfelelő társadalmi támogatás esetén - a konzultációban olvasható intézkedéseket be is vezetné a kormány. A családok védelméről szóló kérdőív lesz a hetedik Nemzeti Konzultáció, amelyet a korábbi gyakorlatnak megfelelően online és papír alapon is ki lehet tölteni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Teljesen elszigetelte magát Emmanuel Macron

Teljesen elszigetelte magát Emmanuel Macron

Emmanuel Macron francia elnök nyilatkozata, mely szerint nem zárható ki a nyugati csapatok kiküldése Ukrajnába, ellentmondott az európai és francia hangulatnak. Bár egyes francia tisztségviselők később próbálták enyhíteni Macron kijelentését, a nyilatkozat dühös reakciókat váltott ki szerte Európában - írja a Magyar Nemzet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Elbaltázott beruházások a fővárosban

Elbaltázott beruházások a fővárosban

Karácsony Gergely, Budapest jelenlegi vezető a korábbi vezetés által megtervezett beruházások jó részét nem tudta vagy akarta tető alá hozni csaknem öt év alatt - hívta fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet.
Transzgender mesék az óvodákban

Transzgender mesék az óvodákban

A woke ideológia már bevette Nyugat-Európát is – vitatták meg külföldi szakértők az MCC budapesti oktatási csúcstalálkozóján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!